Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 09:06

  Hellas Sat: Επενδύει σε Data Center και 5G, ενώ σχεδιάζει τον πέμπτο δορυφόρο

  Hellas Sat: Επενδύει σε Data Center και 5G, ενώ σχεδιάζει τον πέμπτο δορυφόρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Στην αγορά του 5G αλλά και στα Data Centers επεκτείνεται η Hellas Sat, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για τον επόμενο δορυφόρο, Hellas Sat 5 που θα εκτοξεύσει στο διάστημα, πιθανότατα το 2025. Ακόμη εξετάζει την συμμετοχή της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως αυτό των μικροδορυφόρων.

  Η εταιρεία που διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή τρεις δορυφόρους (Hellas Sat 2,3 και4) στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στις 39ο Ανατολικά γιόρτασε χθες τα 20 της χρόνια ανακοινώνοντας νέες υπηρεσίες που συνδυάζουν την δορυφορική με την 5G σύνδεση.

  Η πρώτη υπηρεσία, αξιοποιεί τεχνολογία της κορεάτικης KT-SAT βασίζεται σε ένα hybrid router που λειτουργεί με 5G αλλά ταυτόχρονα και δορυφορική σύνδεση παρέχοντας αδιάλειπτη επικοινωνία.

  Η δεύτερη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης 5G μεταξύ δύο σημείων πρόσβασης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, προσφέροντας έτσι εναλλακτικές συνδέσεις σε περίπτωση διακοπής των καλωδίων ή συνδέσεις μεταξύ δύο σημείων του βασικού τηλεπικοινωνιακοί δικτύου σε δυσπρόσιτα μέρη.

  To "άλμα” στο 5G αναμένεται να γίνει με τον Hellas Sat 5, ο οποίος βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού. Εντός του 2023 αναμένεται να είναι έτοιμες οι προδιαγραφές και να ξεκινήσει η διαδικασία αναζητήσεις συνεργατών για την κατασκευή του.

  Στόχος είναι ο νέος δορυφόρος να αξιοποιεί υψηλότερες συχνότητες, προσφέροντας ακόμη πιο υψηλές ταχύτητες.  "To 5G είναι η επόμενη μεγάλη δραστηριότητα των δορυφόρων”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

  Επένδυση 10 εκατ. σε Data Center

  Η Hellas Sat παρουσιάζει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, έχοντας έσοδα κοντά στα 28 εκατ. το 2020, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς όπως αυτός των Data Center.

  Αξιοποιώντας τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί η εταιρεία δημιουργεί δικό της Data Center το οποίο μέχρι στιγμής καλύπτει περί τα 1.000 τμ και σύντομα θα επεκταθεί κατά ακόμη 1.200 τμ στο πλαίσιο επένδυσης περίπου 10 εκατ. ευρώ.

  Όπως εκτίμησε ο κ. Πρωτοπαπάς, σύντομα τα έσοδα από υπηρεσίες hosting και το data center θα πλησιάζουν τα έσοδα της εταιρείας από τη χωρητικότητα.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ