Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 07:43

  Κληρώνει τις επόμενες ημέρες η σίτιση των προσφύγων

  Κληρώνει τις επόμενες ημέρες η σίτιση των προσφύγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Θέμα ολίγων εβδομάδων είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που "τρέχει” το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής, μεταφοράς και διανομής γευμάτων σε δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία. 

  Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκαν και ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές των τριών Ενώσεων εταιρειών που διεκδικούν το έργο ύψους 823 εκατ. ευρώ, με την προσφορά ανά ημέρα κόστους ημερήσιας μερίδας, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, να κυμαίνεται από 6,80 έως 6,88 ευρώ.

  Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι απαιτήσεις παροχής 3 γευμάτων (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό), συσκευασίας, συνοδευτικών μπαχαρικών / καρυκευμάτων και μεταφορικών, σκευών μέχρι την τελική παράδοση στους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διανομής / παράθεσης και προετοιμασίας / αποκατάστασης χώρου παράθεσης.

  Στη φάση αυτή η αναθέτουσα αρχή αξιολογεί τις προσφορές, η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου θα γίνει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και εν συνεχεία θα κοινοποιηθεί η απόφαση κατακύρωσης στον/στους προσωρινό/ους ανάδοχο/ους για να προσέλθει/ουν για υπογραφή του συμφωνητικού της συμφωνίας πλαίσιο.

  Η συνολική εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας ανέρχεται ανά έτος στο ποσό των 102.959.200 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τη μέγιστη εκτιμώμενη αξία του συνόλου των συμβάσεων που προβλέπεται να συναφθούν να ανέρχεται στα 823.673.600 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την ασταθή ροή των προσφύγων/μεταναστών. 

  Το έργο, που διεκδικούν τρεις ενώσεις στις οποίες βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του κλάδου της εστίασης: όπως Hellenic Catering, Γευσήνους, Olympic Catering, Πιέτρης, Μπούντρης, Αφοί Κομπατσιάρη κ.ά., υποδιαιρείται στα εξής τμήματα:

  1: "Βόρεια Ελλάδα" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 12.000

  2: "Νότια Ελλάδα" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 12.000,

  3: "Λέσβος" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 6.000

  4: "Χίος" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 3.000

  5: "Σάμος" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 3.000 και 

  6: "Λοιπά Νησιά" με εκτιμώμενο αριθμό σιτιζομένων 5.000.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ