Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 11:46

  METAXA HOSPITALITY GROUP: Η έκθεση βιωσιμότητας για τα έτη 2019-2020

  METAXA HOSPITALITY GROUP: Η έκθεση βιωσιμότητας για τα έτη 2019-2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Δασκαλάκη

  Το Metaxa Hospitality Group έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση Βιωσιμότητας η οποία καταγράφει τις σχετικές δράσεις των τριών 5* ξενοδοχείων του, του Creta Maris Beach Resort, του TUI Magic Life Candia Maris στην Κρήτη και του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη, για τα δύο τελευταία έτη. 

  Δύο πυλώνες που τονίζονται μέσα από την έκθεση αλλά και τα πεπραγμένα του Ομίλου είναι η στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης με βάση τους 17 Στόχους – Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και ένα επιχειρηματικό μοντέλο που προσανατολίζεται στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του Ομίλου και που συνδέεται άμεσα με τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Ανάμεσα στις δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνεται η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για μείωση κατανάλωσης ενέργειας, η χρησιμοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες των ξενοδοχείων, η υλοποίηση σταθερών ενεργειών για τη διαφύλαξη του νερού αλλά και η ανακύκλωση, η μετατροπή των υπολειπόμενων τροφίμων σε τρόφιμα για ζώα  και κατοικίδια καθώς και η βιώσιμη διαχείριση των εξωτερικών  χώρων των ξενοδοχείων.

  Αναγνωρίζοντας το βασικό "μήνυμα" που προέκυψε από την πανδημία για τη σημασία της επιστροφής στα σημαντικά και στα θεμελιώδη, ο Όμιλος επέλεξε, συμβολικά, με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, να παρουσιάσει την Έκθεση Βιωσιμότητάς του στον Ασφεντάμη της Κρήτης, από όπου ξεκίνησε το όραμα του ιδρυτή του το 1968, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, την κομβική θέση που έχουν στη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνική προσφορά και η βιώσιμη διακυβέρνηση. 

  Πέραν της αποτύπωσης της αξίας που δημιουργεί το Metaxa Hospitality Group για το φυσικό περιβάλλον, τους ανθρώπους του, την οικονομία και την ευρύτερη κοινωνία, μέσα από τις σελίδες της εν λόγω έκθεσης, ο Όμιλος πρωτοπόρος σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, φιλοδοξεί να ενισχύσει το διάλογο για θέματα βιωσιμότητας με τους πελάτες του, τους συνεργάτες του και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

  "Η βιωσιμότητα είναι στο DNA μας"

  Αυτή η μικρή φράση του Ανδρέα Μεταξά, Διευθύνοντος Συμβούλου του Metaxa Hospitality Group, περικλείει όλη τη φιλοσοφία του Ομίλου αναφορικά με τη φροντίδα για τη βιωσιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Απτή απόδειξη το γεγονός ότι ο Όμιλος δημοσιεύει απολογισμούς ενεργειών για τη βιώσιμη ανάπτυξη σχεδόν εδώ και 20 χρόνια και συνεχόμενα από το 2012 και μετά. 

  "Στο Metaxa Hospitality Group έχουμε δώσει μια υπόσχεση και την τηρούμε με συνέπεια, πιστεύοντας πως η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της φιλοξενίας του μέλλοντος. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας και μεγιστοποιούμε το θετικό αποτύπωμά μας στην οικονομία και στην κοινωνία. Με τις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής, της πρωτοπορίας και της βιωσιμότητας να διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της  στρατηγικής και της λειτουργίας του Ομίλου μας, δημιουργούμε νέες υπεραξίες για τον ελληνικό τουρισμό και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε", τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ανδρέας Μεταξάς. 

  Το Metaxa Hospitality Group είναι σήμερα ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος Όμιλος ξενοδοχείων με περισσότερα από́ 45 διεθνή́ βραβεία και πιστοποιήσεις. Δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, έτος κατά το οποίο το πρώτο ξενοδοχείο, Creta Maris, ξεκίνησε τη λειτουργία του. Σήμερα, ο Όμιλος αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη. Επιπλέον, ο Όμιλος επενδύει ενεργά στον τομέα των ακινήτων, καθώς και σε ειδικούς τομείς του τουρισμού, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας και συνεδριακά συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής του, πάντοτε με έμφαση στη βιωσιμότητα, εντάσσονται επίσης τόσο η επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη, η οποία έχει εγκριθεί από την τη Διυπουργική Επιτροπή όσο και η περαιτέρω επέκτασή του στη Σαντορίνη. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ