Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 08:00

  Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Ινούς Καρέλια

  Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Ινούς Καρέλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αίτηση αναίρεσης της Ινούς Καρέλια απέρριψε ο Άρειος Πάγος γεγονός που σημαίνει πως απορρίπτεται αμετάκλητα η αγωγή και περατώνεται μία πολύχρονη αντιδικία.

  Αναλυτικότερα, η Ινώ Καρέλια, αδελφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Ι.Καρέλια, Αντιπροέδρου της ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., είχε ασκήσει 17 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της, αγωγή στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατά του αδελφού της, με την οποία προέβαλε κληρονομικά δικαιώματα επί των μετοχών της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, τις οποίες είχε κληρονομήσει ο αδελφός της με βάση την διαθήκη του πατέρα τους Ιωάννη Καρέλια.

  Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Καρέλια η δίκη συνεχίστηκε εναντίον της συζύγου και της κόρης του, οι οποίες και κληρονόμησαν τις μετοχές.

  Εκδόθηκε η υπ’αριθ. 126/2014 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή.

  Η Ινώ Καρέλια άσκησε έφεση. Εκδόθηκε η υπ’αριθ. 54/2017 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση και επικυρώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου.

  Έπειτα η Ινώ Καρέλια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της Αποφάσεως του Εφετείου Καλαμάτας με αίτηση αναιρέσεως και ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθ. 455/2021 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναιρέσεως της Ινούς Καρέλια.

  Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίπτεται αμετάκλητα η αγωγή και περατώνεται μία πολύχρονη αντιδικία.

  Σημειωτέον πως ο Καθηγητής Θεόδωρος Σ. Λύτρας, εκπροσώπησε τον αείμνηστο Κων/νο Καρέλια και μετά τον θάνατο του, την σύζυγο του εκλιπόντος, Μίνα και την κόρη του Ιωάννα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ