Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 07:48

  Ολοκληρώθηκε η επέκταση του εμπορικού κέντρου RIVER WEST

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Ελένης Μπότα

  Επιπλέον 20.000 τετραγωνικά μέτρα μισθωμένου εμπορικού χώρου προστίθενται στο εμπορικό κέντρο RIVER WEST, ανεβάζοντας την συνολική μισθώσιμη επιφάνεια σε 62.050 τ.μ. 

  Το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 30 εκατ ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο μέχρι σήμερα.

  Το RIVER WEST OPEN, όπως ονομάζεται το σύνολο των νέων εγκαταστάσεων οποίο ήδη το 80% έχει μισθωθεί, αποτελείται από μεγάλα καταστήματα λιανικής νέους χώρους εστίασης, που θα λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, σε συνδυασμό με νέους εξωτερικούς χώρους πρασίνου και αναψυχής. 

  Η λειτουργία των καταστημάτων του RIVER WEST OPEN προγραμματίζεται σταδιακά από τον Ιούλιο και το φθινόπωρο του 2021. 

  river west

  Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του RIVER WEST, το megastore της ΙΚΕΑ και το RIVER WEST OPEN, με επιπλέον εμπορικές αλυσίδες, ποικιλία επιλογών εστίασης και εξωτερικούς χώρους πρασίνου. 

  Στο νέο χώρο καταστημάτων που δημιουργείται στο RIVER WEST OPEN, συνολικής επιφάνειας 17.450 τ.μ., θα φιλοξενηθούν καταστήματα μεγάλου εμβαδού· όπως η Decathlon, η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών με διεθνή παρουσία, η οποία εγκαινίαζει το flagship store της στην Αθήνα, επιφάνειας 5.016 τ.μ..

  Επιπλέον, τα καταστήματα Μουστάκας και Κωτσόβολος θα μεταφερθούν στο RIVER WEST OPEN, σε mega-stores σύγχρονης αισθητικής 4.600 τ.μ. και 2.170 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ η δανέζικη αλυσίδα Jysk σύντομα θα λειτουργήσει νέο κατάστημα 1.305 τ.μ.  

  Το RIVER WEST OPEN θα περιλαμβάνει και 6 νέα καταστήματα εστίασης, σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. 

  river west

  Με την ολοκλήρωση του έργου, το RIVER WEST θα προσφέρει μεγάλους εξωτερικούς χώρους αναψυχής, συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνουν παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτη και εκτεταμένους κήπους.

  Ταυτόχρονα, βρίσκονται υπό σχεδιασμό και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για το παιδί και την οικογένεια. Επιπλέον, θα διατίθεται δωρεάν parking 3.000 θέσεων.

  Η Μαρία Καλουτά, Head of Retail, Noval Property, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης του RIVER WEST. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε έναν πρωτοποριακό χώρο, που σχεδιάστηκε ξεκινώντας από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών, αλλά και των μισθωτών μας".

  Σύμφωνα με την ίδια πλέον το RIVER WEST από εμπορικό κέντρο των δυτικών προαστίων, γίνεται εμπορικό κέντρο των νοτίων προαστίων αλλά και του κέντρου. 

  Σημειώνεται ότι η επισκεψιμότητα του εμπορικού πόλου (IKEA-River West) διαμορφώνεται σήμερα σε 5,4 εκατ. επισκέπτες ετησίως ενώ με βάση την εκτίμηση της Noval αυτή θα ανέλθει στα 8 εκατ στην προσεχή τριετία μετά την ωρίμανση των επενδύσεων.

  river west

  Επίσης εκτιμάται ότι τα έσοδα από μισθώματα που προ Covid διαμορφώνονταν στα 9,5-10 εκατ.ευρώ θα ανέλθουν στα 14 εκατ.ευρώ στο τέλος της προσεχούς τριετίας.

  Το RIVER WEST OPEN σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο L35 σε συνεργασία με την Vikelas Architects και κατασκευάστηκε από την ΑΚΤΩΡ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ