Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 08:13

  PeopleCert: Δημιουργεί παγκόσμιο κόμβο πιστοποιήσεων μετά την εξαγορά των 450 εκατ. ευρώ

  PeopleCert: Δημιουργεί παγκόσμιο κόμβο πιστοποιήσεων μετά την εξαγορά των 450 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ως τον μεγαλύτερο σταθμό στην μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας και ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές ξένης επιχείρησης από ελληνικό όμιλο, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, περιέγραψε τη συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής AXELOS ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, Βύρωνας Νικολαΐδης.

  Όπως έγινε γνωστό, το τίμημα για το 100% του βρετανικού φορέα πιστοποίησης δεξιοτήτων πληροφορικής και διαχείρισης έργων, θα φτάσει τα περίπου 450 εκατ. ευρώ. "Πρόκειται για πολύ μεγάλη επένδυση για τα ελληνικά δεδομένα”, σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

  Η συμφωνία σηματοδοτεί και την είσοδο θεσμικού επενδυτή στη PeopleCert, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ειδικότερα, θα εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής με μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 20% η αμερικανική FTV Capital.

  Παράλληλα θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου-και πάλι για πρώτη φορά στην ιστορία της- ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό για την εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια.

  Ένα τεχνολογικό hub στην Ελλάδα

  Πέρα από το οικονομικό μέγεθος της συναλλαγής, ο κ. Νικολαΐδης στάθηκε και στην ευρύτερη σημασία, καθώς αυτό σημαίνει την περαιτέρω επέκταση της PeopleCert, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο αλλά έχει ως βάση της την Ελλάδα.

  Η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο, απασχολώντας σήμερα περισσότερα από 700 άτομα από 300 άτομα που απασχολούσε στις αρχές του 2020.

  "To 85% των εργαζομένων μας βρίσκεται στην Ελλάδα και η συντριπτική του πλειοψηφία είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ενώ περίπου οι μισοί έχουν master και διδακτορικά”, δήλωσε ο επικεφαλής της PeopleCert.

  Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία γίνεται παγκόσμιο τεχνολογικό hub στην αγορά πιστοποιήσεων προσωπικού παγκοσμίως και ετοιμάζεται αυξήσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας στέλνοντας το μήνυμα σε όλους όσους έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες να μείνουν στην Ελλάδα.

  Η σημασία της AXELOS

  Η AXELOS ιδρύθηκε το 2013 από το βρετανικό δημόσιο (Cabinet Office) και την Capita Plc με στόχο να προσφέρει πιστοποιήσεις στους τομείς των Επικοινωνιών και Πληροφορικής καθώς και της διοίκησης έργων και επιχειρήσεων.

  Η PeopleCert συνεργαζόταν για χρόνια με την AXELOS και όταν ξεκίνησε σε διαγωνιστική διαδικασία για την πώλησή της, αποφάσισε να συμμετάσχει.

  "Έχουμε υπογράψει τη συμφωνία και πλέον αναμένεται η έγκριση των μετόχων και των πιστωτών της Capita, καθώς και το πράσινο φως από την κυπριακή Αρχή Ανταγωνισμού”, σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης.

  Η AXELOS κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 24,3 εκατ. λιρών πέρσι και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της PeopleCert η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας, τα μεγέθη της οποίας την πενταετία 2015-2019 έτρεχαν με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 40%, παρουσιάζοντας μια μικρή επιβράδυνση την προηγούμενη χρονιά λόγο της πανδημίας. "Έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και την ερχόμενη πενταετία”, δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

  Τα μελλοντικά σχέδια

  Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως στόχος είναι η PeopleCert να γίνει ο βασικός πάροχος πιστοποιήσεων και διεξαγωγής εξετάσεων για δεξιότητες στον τομέα του ΙΤ και γλωσσομάθειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  Σήμερα παρέχει πιστοποιήσεις για επαγγελματικές δεξιότητες σε 700 διαφορετικά γνωστικά πεδία και αναμένεται αυτές να αυξηθούν, είτε οργανικά είτε μέσω άλλων εξαγορών.

  kostaskets@capital.gr 

  - Ο Βύρων Νικολαΐδης της PeopleCert εξαγοράζει την AXELOS

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ