Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 17:21

  Μειώνει το ποσοστό της στην Star Bulk η Oaktree Capital

  «Άλμα» στην κερδοφορία των Ελλήνων εφοπλιστών με στόλο ξηρού φορτίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree Capital μειώνει έτι περισσότερο το μερίδιό του στη Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Πέτρου Παππά.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, το fund πουλά περίπου 2,4 εκατ. μετοχές έναντι 22 δολαρίων ανά μετοχή. 

  Μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς στις 24 Ιουνίου, η Oaktree θα κατέχει 25,9 εκατ. μετοχές ή το 25,42% της ναυτιλιακής από 28,3 εκατ. μετοχές ή το 27,75% αντίστοιχα που ήλεγχε μέχρι σήμερα.

  Το προηγούμενο διάστημα έγινε γνωστό ότι το fund πούλησε 10,6 εκατ. μετοχές της εταιρείας, έναντι περίπου 220 εκατ. δολαρίων, με τη Morgan Stanley να παρουσιάζεται ως αγοράστρια.

  Η κίνηση του fund έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία η ναυλαγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα και οι γενικότερες προοπτικές μοιάζουν ευνοϊκές.

  Ωστόσο, φαίνεται πως εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική, καθώς πριν από λίγο καιρό πούλησε μετοχές και της Eagle Bulk. 

  Την ίδια ώρα, μεγάλοι επενδυτές, όπως ο Michael Burry διοχετεύουν κεφάλαια στη ναυτιλία.

  H μετοχή της Star Bulk σημειώνει άνοδο 8,85% σε επίπεδο μήνα, 59,44% στο τρίμηνο και 163,16% στο εξάμηνο, με την κεφαλαιοποίησή της να προσεγγίζει τα 2,3 δισ. δολάρια.

  "Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες πουλάνε σε αυξημένες τιμές, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που προέκυψε", σημειώνουν αναλυτές.

  Η ναυτιλιακή διαχειρίζεται συνολικά 128 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 14,1 εκατ. dwt.

  Γιώργος Γεωργίου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ