Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 10:07

  Τι και πόσα κέρδισε η Nestle Δημητριακά στην πανδημία

  Τι και πόσα κέρδισε η Nestle Δημητριακά στην πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Aπό 44,5 δισ. δολάρια το 2020, η αξία της παγκόσμια αγορά δημητριακών πρωινού αναμένεται έως το 2028 να πιάσει τα 63,3 δισ. δολάρια. 

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εκτιμώμενη αυτή ανάπτυξη συνδέεται με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή, την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή, για τρόφιμα ευκολίας και από την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα πρωινού πλούσια σε φυτικές ίνες. 

  Στην εξίσωση αυτή θα πρέπει να βάλουμε και τις ανατιμήσεις -φωτιά- που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στις βασικές πρώτες ύλες, στο μεταφορικό κόστος και στο τελικό προϊόν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) ο δείκτης τιμών έφθασε τον Μάιο τις 127,1 μονάδες, αυξημένος κατά 39,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με ανοδική πορεία για 12ο συνεχή μήνα. 

  Σε επίπεδο εσωτερικής κατανάλωσης και δη των πωλήσεων των δημητριακών πρωινού, από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η C.P.W. Ελλάς Δημητριακά -ο βραχίονας της Nestle για τον κλάδο των δημητριακών στην Ελλάδα- προκύπτει σημαντική αύξηση πωλήσεων λόγω της αύξησης της κατανάλωσης εντός σπιτιού εξαιτίας των lockdowns. 

  Πέρυσι η C.P.W. Ελλάς Δημητριακά, που δραστηριοποιείται από το 2010, οπότε και ιδρύθηκε, στην αγορά των βρώσιμων δημητριακών για πρωινό και των ράβδων δημητριακών για πρωινό, πέτυχε αύξηση 8,24% στις πωλήσεις της και 7,33% στα ταμειακά της διαθέσιμα. Ο τζίρος της ανήλθε στα 38,388 εκατ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους σε 2,857 εκατ. ευρώ από 2,807 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 3,819 εκατ. ευρώ έναντι 3,558 εκατ. ευρώ το 2019. Τα μερίσματα που αφορούν τη χρήση 2020 ανέρχονται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

  Την ίδια στιγμή η Nestle εξετάζει νέες δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει για την αναβάθμιση της στρατηγικής της για τη διατροφή και την υγεία. Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια δημοσιεύματος των Financial Times το οποίο αποκάλυψε, στα τέλη Μαΐου, πως το 60% των κυριότερων τροφίμων και ποτών του πολυεθνικού κολοσσού δεν πληρούν αναγνωρισμένα στάνταρ υγείας. Έγγραφο που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Nestle, το οποίο επικαλούντα οι FT αναφέρει πως μόνο οτο 37% των τροφίμων - ποτών της Nestle, εξαιρουμένων των προϊόντων για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω απο 3,5 αστέρων ως το "αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία”. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ