Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιουν-2021 20:18

  Ο Βύρων Νικολαΐδης της PeopleCert εξαγοράζει την AXELOS

  Ο Βύρων Νικολαΐδης της PeopleCert εξαγοράζει την AXELOS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  H PeopleCert International Limited, που δραστηριοποιείται στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, την επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση της AXELOS, έναντι 380 εκατ. λιρών (περίπου 450 εκατ. ευρώ). Δηλαδή 11,5 φορές το EBITDA της  AXELOS. Ως μέρος της εξαγοράς της AXELOS, η FTV Capital με έδρα τις ΗΠΑ, θα αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στην PeopleCert.  

  Η AXELOS, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2013 από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την FTV Capital -η τελευταία ελέγχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου-, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών κυρίως στη διαχείριση έργων, προγραμμάτων και IT συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2 και ITIL. 

  Η PeopleCert, που ίδρυσε ο Βύρων Νικολαΐδης το 2000, πέρυσι εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC), ενώ μέσω της εξαγοράς της AXELOS με την οποία συνεργάζεται από το 2014 ευελπιστεί να επιταχύνει την ανάπτυξη της και για περαιτέρω εδραίωση της θέσης της στις επαγγελματικές δεξιότητες και στις αγορές πιστοποίησης γλωσσών. 

  Ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, δήλωσε: "Η PeopleCert είναι χαρούμενη που συμφώνησε να αποκτήσει την AXELOS και προσβλέπει στο να είναι ο θεματοφύλακας των παγκοσμίως κορυφαίων επαγγελματικών προσόντων που έχουν αναπτυχθεί από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία τριάντα χρόνια. " 

  Από την πλευρά του ο Richard Garman, ιδρυτικός μέλος της FTV Capital, δήλωσε: "Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προγράμματα κατάρτισης εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των εργαζομένων για τη διατήρηση ενός υψηλά εξειδικευμένου και ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού. Η PeopleCert προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε μια παγκόσμια βάση πελατών που εκτείνεται σε περισσότερες από 200 χώρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Βύρωνα και υποστηρίζουμε τη συμφωνία της PeopleCert για την απόκτηση AXELOS”.  

  Η BofA Securities ενήργησε ως κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PeopleCert για την εξαγορά της AXELOS και η Morgan Stanley ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ως ο μοναδικός πάροχος χρηματοδότησης της PeopleCert για τη συναλλαγή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ