Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 11:23

  Αυξημένη κερδοφορία για την Dynagas του Γ. Προκοπίου - Ναυλωμένος όλος ο στόλος

  Αυξημένη κερδοφορία για την Dynagas του Γ. Προκοπίου - Ναυλωμένος όλος ο στόλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Με ενισχυμένα κέρδη έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου, ανακοινώνοντας, παράλληλα την πλήρη κάλυψη του στόλου σε ναυλώσεις.

  Τα έξι LNG carriers του στόλου λειτουργούν υπό μακροπρόθεσμες ναυλώσεις με διεθνείς παραγωγούς αερίου. Η νωρίτερη επαναφορά πλοίου από ναύλωση θα πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023 (Arctic Aurora), ενώ το επόμενο carrier (Clean Energy) θα είναι διαθέσιμο για νέα ναύλωση το πρώτο τρίμηνο του 2026.

  Το εκτιμώμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εσόδων από τις μέχρι τώρα ναυλώσεις είναι περίπου 1,12 δισ. δολάρια.

  "Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική αξιοποίησης των ταμειακών ροών για την απομόχλευση του ισολογισμού και την ενίσχυση της ρευστότητας, προκειμένου να "χτίσουμε" με την πάροδο του χρόνου αξία των ιδίων κεφαλαίων. Αυτό, θεωρούμε, θα ενισχύσει την ικανότητά μας να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ανάπτυξης" σχολίασε η διοίκηση.

  Τα αποτελέσματα

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 15,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι 6,9 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

  Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν σε 23,8 εκατ. δολάρια από 23,7 εκατ. δολάρια.

  Μείωση 1,1 εκατ. δολαρίων καταγράφηκε στα έσοδα από ταξίδια (33,4 εκατ. φέτος έναντι 34,5 εκατ. πέρυσι) ως απότοκο των χαμηλότερων εσόδων που επέφερε το "Lena River" το φετινό πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με το περσινό.

  Η μετοχή

  H εισηγμένη έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη 3,58% στα 3,13 δολάρια, σε μία γενικά κακή ημέρα για τις ναυτιλιακές μετοχές.

  Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται, σύμφωνα με το MarketWatch, στα 107,5 εκατ. δολάρια.

  Τον τελευταίο μήνα σημειώνει άνοδο 12,92%, ενώ στο τρίμηνο ενισχύεται κατά 5,67%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ