Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 08:05

  Νέα επένδυση από τη Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου

  Νέα επένδυση από τη Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το "πράσινο φως” στη νέα επένδυση της ΜΕΛ-Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, "άναψε” ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για ένταξη της στον Αναπτυξιακό Νόμο (Γενική Επιχειρηματικότητας - Γ’ κύκλος). 

  Η νέα επένδυση αφορά στην εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας παραγωγής χαρτιού με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 3,104 εκατ. ευρώ. 

  Η ΜΕΛ, που ανήκει στον τουρκικό όμιλο PAK GROUP B.V., ιδρύθηκε το 1964 στην Πάτρα από τον Γεώργιο Λαδόπουλο. Το 1967 μεταφέρει την έδρα της στη Βόρεια Ελλάδα, το 1984 υπάγεται στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και το 1998 ιδιωτικοποιείται.

  Από τον Μάρτιο του 2012 η ΜΕΛ είναι πλέον μέλος του ομίλου ΡΑΚ GROUP B.V. Στις 26 Οκτωβρίου του 2015, η μητρική PAK GROUP B.V. είχε καταθέσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αίτηση αναγκαστικής εξαγοράς των μετοχών της μειοψηφίας της "ΜΕΛ” A.E.

  Η εν λόγω αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο στις 11 Νοεμβρίου του 2016, με αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τον Μάρτιο του 2017, η PAK GROUP B.V. κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της ΜΕΛ και είναι πλέον μονοπρόσωπη ΑΕ. 

  Σήμερα η ΜΕΛ Μ.Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτονιού με την ετήσια παραγωγή της σε επιχρισμένο χαρτόνι να ανέρχεται στους 120.000 τόνους.

  Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις (χρήση 2019) οι πωλήσεις της είχαν ανέλθει στα 57,3 εκατ. ευρώ από 56,098 εκατ. ευρώ, τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες είχαν υποχωρήσει στα 2,78 εκατ. ευρώ έναντι 4,83 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές της είχαν διευρυνθεί στα 1,254 εκατ. ευρώ από ζημιές 637.810 ευρώ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ