Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 07:39

  Παράδοση με drone από την Coca Cola HBC

  Παράδοση με drone από την Coca Cola HBC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Τη δοκιμαστική παράδοση με drones των προϊόντων της στην Ιρλανδία "τεστάρει” η Coca Cola HBC Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Η θυγατρική της Coca Cola HBC συνεργάστηκε με την εταιρεία Manna Drone Delivery και η υπηρεσία παράδοσης με drones είναι διαθέσιμη στο Oranmore, Galway. 

  Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική δοκιμή παράδοσης με drone αυτού του είδους στον κόσμο, ενώ στα σχέδια είναι η διάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και σε άλλες πόλεις της Ιρλανδίας τους επόμενους μήνες.

  Η δοκιμή στο Oranmore, μια πόλη 10.000 κατοίκων, αφορά την παράδοση προϊόντων έως 2 κιλά σε παντοπωλεία, take-aways, φαρμακεία και βιβλιοπωλεία μέσα σε 3 λεπτά. Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα συνεργασία με τη Manna υποστηρίζει τη δέσμευσή της για μείωση των εκπομπών άνθρακα. "Η Manna προσφέρει μια ασφαλή, ταχύτερη και πιο βιώσιμη λύση παράδοσης, δέκα φορές πιο αποτελεσματική από την οδική παράδοση”, αναφέρει.

  Η Manna Drone Delivery είναι η πρώτη εταιρεία που έλαβε LUC (ευρωπαϊκή άδεια πτήσης εμπορικής παράδοσης drone) από την Ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας αυτόν τον μήνα. 

  H παράδοση με drone αποτελεί το νέο big think στη διανομή προϊόντων. Ήδη από το 2019 η Ιαπωνική Seiyu, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το KKR και με 15% έχει πλέον θέση και η Walmart στην οποία άνηκε, δοκιμάζει την παράδοση των παραγγελιών με drones. Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ώρες ο λιανεμπορικός κολοσσός Walmart ανακοίνωσε ότι επενδύει στην εταιρεία DroneUp για παράδοση με drones στις ΗΠΑ. 

  Η αγορά παράδοσης με drone αναμένεται να αυξηθεί από 528 εκατ. δολάρια που ήταν το το 2020 σε 39,013 δισ. δολάρια έως το 2030, καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση 53,8%

  Στην Ελλάδα από την άλλη, το διοικητικό συμβούλιο μιας άλλης συνδεδεμένης εταιρείας με την Coca Cola HBC, της βιομηχανίας Τσακίρης, αποφάσισε στις 25 Μαΐου να συνάψει σύμβαση δανείου 1 εκατ. ευρώ με την Coca Cola HBC Finance. Είχε προηγηθεί στις 8 Δεκεμβρίου του 2020 αντίστοιχη απόφαση για τη λήψη δανείου αντίστοιχου ποσού, 1 εκατ. ευρώ. Επίσης στις 5 Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο της Τσακίρης ενέκρινε τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ της εταιρείας και της συνδεδεμένης με αυτή Coca Cola Hellenic IT Services EOOD που εδρεύει στη Βουλγαρία για την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής (υπηρεσίες ΙΤ) έναντι τιμήματος ίσο με το κόστος παροχής των εν λόγω υπηρεσιών πλέον περιθωρίου 5%. Αντίστοιχη σύμβαση, δηλαδή παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης και υπηρεσίες ΙΤ, υπέγραψε και με την CCB Management Services που εδρεύει στην Αυστρία. 

  Και η Coca Cola 3E προχώρησε και αυτή τον Μάιο στην κατάρτιση σύμβασης δανείου με την Coca-Cola HBC Finance B.V. Η δανειακή σύμβαση είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο η σύναψη αντίστοιχης δανειακής σύμβασης (ύψους 4 εκατ. ευρώ) με την Coca-Cola HBC Finance B.V. Επίσης τον Φεβρουάριο το διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola 3E ενέκρινε την κατάρτιση σύμβασης παροχής υπηρεσιών με την "CCB Management Services GmbH", που εδρεύει στην Αυστρία και τον Μάιο με την "Coca-Cola HBC Υπηρεσίες Διοικητικής Υποστήριξης Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης" για υπηρεσίες υποστήριξης, όπως υπηρεσίες σάρωσης, αρχειοθέτησης εγγράφων, ανάκτησης εγγράφων από το αρχείο, διακίνησης εγγράφων κ.λπ. και μια άλλη σύμβαση για υπηρεσίες τιμολόγησης και εκκαθαρίσεων έναντι τιμήματος το οποίο θα είναι ίσο με το κόστος παροχής των εν λόγω υπηρεσιών πλέον περιθωρίου 5%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ