Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 14:25

  Έρχονται και τοπικά κίνητρα για τις startup επιχειρήσεις

  Έρχονται και τοπικά κίνητρα για τις startup επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την καθιέρωση επιπλέον κινήτρων ακόμη και ανά Περιφέρεια για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων και της καινοτομίας εξετάζει η κυβέρνηση όπως δήλωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά την ανακοίνωση των Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη περιφέρεια Δ. Μακεδονίας που έχει σχεδόν μηδενική παρουσία στο χάρτη των startup επιχειρήσεων.  "Είναι βασικό στοίχημα της κυβέρνησης και μας απασχολεί ειδικά στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας όπου πρέπει να υπάρξει στροφή από τους λιγνίτες που αποτελούσαν στο παρελθόν το μοναδικό σημείο αναφοράς, σε νέες δομές παραγωγής. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος Απολιγνιτοποίησης έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις και εξετάζουμε πρόσθετα κίνητρα σε συνεργασία με την περιφέρεια για να ενεργοποιήσουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην περιοχή" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι και στην περιοχή της Αχαΐας καθώς και των Ιωαννίνων υπάρχει δραστηριότητα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Elevate Greece, 2 στις 3 επιχειρήσεις βρίσκονται στη Αττική και 3 στις 4 συνολικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη. "Για την ανάπτυξη των startup επιχειρήσεων και σε άλλες περιοχές βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις Περιφέρειες για την δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε την Ελλάδα με νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε το οικοσύστημα, πάντα στο πλαίσιο του Elevate Greece”, σημείωσε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας,

  Τα κίνητρα αυτά θα προστεθούν στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι τώρα οι κυβέρνηση για τις εταιρείες του μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων Elevate Greece όπως η έκπτωση φόρου στους ιδιώτες που λειτουργούν ως "επενδυτικοί άγγελοι” και την δράση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής

  Σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός, για την στήριξη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και της έρευνας και καινοτομίας έχουν προβλεφθεί συνολικά και μέσα από οριζόντια προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης περί τα 600 εκατ. ευρώ".

  Τα βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας

  Εξάλλου στο πλαίσιο της προώθησης των ελληνικών startup επιχειρήσεων καθιερώνονται και τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας "Elevate Greece" τα οποία θα δοθούν σε 10 κατηγορίες βραβείων και θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο έως και 50.000 ευρώ

  Στα εν λόγω βραβεία θα μπορούν να συμμετέχουν οι startup  που είναι σήμερα εγγεγραμμένες στο μητρώο Elevate Greece αρκεί να απασχολούν τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους και να έχουν τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ.

  Η σχετική πλατφόρμα υποβολής ανοίγει από σήμερα και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 30 Ιουνίου. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα φιλοξενηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ