Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 07:47

  Στα Ναυπηγεία της Σύρου για δεξαμενισμό δύο πλοίων η M/MARITIME

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Νεώριο της Σύρου εμπιστεύτηκε η M/MARITIME για το δεξαμενισμό δύο πλοίων του στόλου της.

  Ειδικότερα, το bulk carrier, τύπου handysize, "AVRA.GR", κατασκευής 2016 (στην Ιαπωνία) και χωρητικότητας 34.930 dwt, έφτασε στη Σύρο τον περασμένο Απρίλιο για τον πρώτο του δεξαμενισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

  Κατά την πενταετή πορεία του στις θάλασσες, το πλοίο μετέφερε 879.550 τόνους ξηρών εμπορευμάτων σε 91 διαφορετικά λιμάνια του κόσμου, με τη συνδρομή συνολικά 130 ναυτικών ως αξιωματικών και πλήρωμα.

  ναυπηγεια συρου  Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες, τη διαδρομή προς τη Σύρο θα ακολουθήσει και το "ARMONIA.GR", ένα bulk carrier, τύπου ultramax, κατασκευής 2016 (στην Ιαπωνία) και χωρητικότητας 61.232 dwt. Ο δεξαμενισμός του εν λόγω πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου.

  Οι κινήσεις της ναυτιλιακής αποτελούν "ψήφο εμπιστοσύνης" στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, η οποία με αφετηρία τη Σύρο, επιδιώκει να ανασυσταθεί και να επανέλθει σε αποδοτικά επίπεδα.

  Στόχος της M/MARITIME είναι με εφόδιο τη στενή συνεργασία με τα ιαπωνικά ναυπηγεία, όπου έχει κατασκευαστεί η πλειοψηφία του στόλου, σε καινοτόμες επισκευές και σχεδιασμό, να δημιουργηθεί μία αντίστοιχη σχέση με τη Σύρο και τα ελληνικά ναυπηγεία, προκειμένου να αναπτυχθεί έτι περισσότερο η συντήρηση των πλοίων στη χώρα μας.

  Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία σκοπεύει να ολοκληρώσει το δεξαμενισμό όσο το δυνατό περισσότερων πλοίων της στα ναυπηγεία της ONEX, στηρίζοντας επιπλέον την τοπική επιχειρηματική κοινότητα μέσω πρόσθετων εργασιών στους χώρους ενδιαίτησης των πλοίων.

  Σημειώνεται ότι η M/MARITIME διαχειρίζεται ένα νεανικό στόλο 17 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, εκ των οποίων οκτώ τύπου Ultramax επτά Handysize και δύο Kamsarmax.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ