Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 07:41

  Οι νομικές διαμάχες μιας εξαγοράς

  Οι νομικές διαμάχες μιας εξαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Πριν από έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2020, ο "Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης", γνωστός με το ακρωνύμιο ΣΥΝ.ΚΑ., ανακοίνωσε την εξαγορά των Κερκυραϊκών αλυσίδων σούπερ μάρκετ "Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς" και "Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων". 

  Η συγχώνευση με απορρόφηση, των εν λόγω εταιρειών από την Κρητική αλυσίδα, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η εξόφληση του τιμήματος, αναφέρουν πηγές με γνώση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου εκδόθηκε διαταγή πληρωμής και δεσμεύτηκε ο λογαριασμός του ΣΥΝΚΑ. 

  Το Capital.gr επικοινώνησε με τον ΣΥΝΚΑ, υψηλόβαθμο στέλεχος και μέτοχος του οποίου ανέφερε πως ασκήθηκε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της εν λόγω διαταγής με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και ότι δεν δεσμεύθηκε ο λογαριασμός της εταιρείας.

  Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος υπάρχει νομική διαμάχη μεταξύ του ΣΥΝΚΑ και των πρώην μετόχων των Κερκυραϊκών αλυσίδων για "κρυφά χρέη που εντόπισε η κρητική αλυσίδα μετά την εξαγορά” και για τον λόγο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί η εξόφληση του συμφωνηθέντος τιμήματος. Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο συμφωνητικό εξαγοράς των Κερκυραϊκών αλυσίδων, υπήρχε η πρόβλεψη να αφαιρεθούν από το καταβληθέν τίμημα, κόστη που θα αφορούσαν σε εργατικές αγωγές, φορολογικό έλεγχο κ.λπ., που θα προέκυπταν μετά την ολοκλήρωση του deal.

  Οι Κερκυραϊκές αλυσίδες Γαλαξίας και Μαρκάτο διέθεταν δίκτυο 19 καταστημάτων στην Κέρκυρα τα οποία πραγματοποιούσαν τζίρο 49 εκατ. ευρώ -στοιχεία από τη χρήση του 2019 οπότε και υπάρχουν δημοσιευμένα οικονομικά- και απασχολούσαν 1.650 εργαζομένους. 

  Μέσω της εξαγοράς αυτής η κρητική αλυσίδα ΣΥΝΚΑ απέκτησε πρόσβαση στο Ιόνιο. Ο ΣΥΝΚΑ στη χρήση του 2019 (τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία) εμφάνισε πωλήσεις 189,179 εκατ. ευρώ από 175,624 εκατ. ευρώ το 2018 και καθαρά κέρδη 688.686 ευρώ έναντι 890.735 ευρώ που ήταν το 2018. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ