Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 14:58

  Έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ομίλου Eurobank

  Έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ομίλου Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη στις 4/6/2021, μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και του Σωματείου Εργαζομένων Union Eurobank, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης. 

  Με την πρωτοποριακή και μοναδική για το θέμα αυτό Ε.Σ.Σ.Ε., μεταφέρονται στο Τ.Ε.Α. Ομίλου Eurobank όλες οι υφιστάμενες ομαδικές ασφαλιστικές καλύψεις (συνταξιοδοτικές, νοσοκομειακές, ιατροφαρμακευτικές), γίνονται συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας και δεν μπορούν να διακοπούν χωρίς νεότερη συμφωνία. Επίσης, για την διάλυση του Τ.Ε.Α. απαιτείται ομοφωνία του Δ.Σ. ενώ εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση της Τράπεζας για συνέχιση όλων των παροχών σε άλλο φορέα. 

  Η Eurobank σε ανακοίνωση της αναφέρει σχετικά: "Σε μια εποχή που έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι εγγυήσεις απόδοσης και κεφαλαίου από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, κατοχυρώσαμε και βελτιώσαμε όλες τις υφιστάμενες παροχές και δώσαμε επιπλέον:  

  - Την δυνατότητα επανατοποθέτησης του ποσού από την ρευστοποίηση του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού λογαριασμού πλέον της υπεραπόδοσης στο Τ.Ε.Α.

  - Την πλήρη φορολογική απαλλαγή των παροχών του Τ.Ε.Α. σε αντίθεση με τα ασφαλιστικά προγράμματα.

  - Δύναμη – διαφάνεια – εποπτεία της διαχείρισης του Ταμείου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α.

  - Συμμετοχή εκπροσώπου των ασφαλισμένων στην Διοίκηση του Ταμείου. 

  - Κλάδο λοιπών παροχών (όπου εντάσσονται οι νοσοκομειακές και ιατροφαρμακευτικές), μοναδικό στον χώρο, χωρίς εισφορά ασφαλισμένου.  

  - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών της Τράπεζας και δυνατότητα εθελοντικών εργατικών εισφορών. 

  Ιδρύσαμε το καλύτερο Τ.Ε.Α. με μοναδικές παροχές για το Προσωπικό. Θεωρούμε την κατάκτηση αυτή την μεγαλύτερη διαχρονικά για τους εργαζόμενους της Eurobank”. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ