Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 07:46

  Prodea: Στο "τραπέζι" ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού

  Prodea: Στο "τραπέζι" ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και η έκδοση ομολογιακού δανείου είναι μερικοί από τους τρόπους που εξετάζονται από την διοίκηση της Prodea για την χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου. 

  Όπως ανέφερε χτες κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Investments, κ. Αρ. Καρυτινός, "κοιτάζουμε εναλλακτικές χρηματοδότησης του επενδυτικού μας προγράμματος και η έκδοση ομολογιακού δανείου είναι μία από αυτές, ενώ και μία ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι πάντα στα σχέδια μας", αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

  Όπως έχει ανακοινωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της μεγαλύτερης ΑΕΕΑΠ της χώρας είναι της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023 και αφορά την αγορά και ανάπτυξη νέων ακινήτων, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά γραφεία και χώρους logistics. 

  Όπως επισημάνθηκε από την διοίκηση της εταιρείας, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα logistics, τα βιοκλιματικά γραφεία αλλά και ο τουριστικός - ξενοδοχειακός τομέας. 

  Ο κ. Καρυτινός τόνισε ότι η εταιρεία αναμένεται να δώσει έμφαση και στο οικιστικό τομέα με το ενδοαφέρον της να επικεντρώνεται στα νότια προάστια της Αττικής, όπου πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό, καθώς όπως υποστήριξε το residential τμήμα θα έχει προσεχώς ενδιαφέρον καθώς η πανδημία εκτιμάται ότι σταδιακά θα υποχωρήσει και παράλληλα θα ανακάμψει το πρόγραμμα Golden Visa.

  Αναφερόμενος στους γραφειακούς χώρους, ο κ. Καρυτινός υποστήριξε ότι η τηλεργασία δεν πρόκειται να επηρεάσει την ελληνική αγορά γραφείων. 

  "Πάντα θα υπάρχει ζήτηση για καλούς γραφειακούς χώρους", τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ελάχιστες είναι οι εταιρείες που σκέφτονται να καθιερώσουν την τηλεργασία "με δεδομένο ότι το 99,9% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες". 

  Αναφορικά με το project του Πύργου στον Πειραιά, το οποίο υλοποιεί από κοινού με την Dimand, ο κ. Καρυτινός τόνισε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι χρήσεις ανάπτυξης, ενώ στην παρούσα φάση εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές.

  Επίσης για το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που διαθέτει στην Ιταλία, εξετάζεται η πλήρης αποεπένδυση της, σταδιακά με δεδομένη και την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην χώρα. 

  Τέλος, τo Διοικητικό της Συμβούλιο πρότεινε την διανομή μερίσματος 0,352 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) για τη χρήση 2020. Με δεδομένο τη διανομής προσωρινού μερίσματος ύψους 0,140 ευρώ ανά μετοχή σε συνέχεια της από 30.11.2020 απόφασης του Δ.Σ., το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε 0,212 ευρώ / μετοχή (καθαρό).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ