Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 07:45

  Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Στόχος η αύξηση του χαρτοφυλακίου στα 140 εκατ ευρώ στο τέλος του έτους

  Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Στόχος η αύξηση του χαρτοφυλακίου στα 140 εκατ ευρώ στο τέλος του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στα 140 εκατ. ευρώ στοχεύει να φτάσει η αξία του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ Intercontinental International, ενώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές ακινήτων. 

  Όπως έγινε γνωστό χτες από την διοίκηση της εταιρείας κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η αξία των δύο νέων ακινήτων που θα αποκτηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο είναι 17,1 εκατ ευρώ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες κάνοντας λόγο μόνο για "ώριμες συναλλαγές".  

  Σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου της Intercontinental ΑΕΕΑΠ ανέρχεται στα 107,5 εκατ ευρώ, όταν στο τέλος του 2020, η αξία του άγγιζε τα 95 εκατ.ευρώ περίπου.

  Από το σύνολο του χαρτοφυλακίου της που αποτελείται από 33 ακίνητα, η πληρότητα τους ανέρχεται στο 99%, ενώ τα ετήσια έσοδα από τα μισθώματα αγγίζουν τα 8,1 εκατ. ευρώ. 

  Από το σύνολο των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, τα 21 εξ αυτών είναι στην Αθήνα, ενώ 3 ακίνητα βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Η ΑΕΕΑΠ έχει πετύχει να προσελκύσει 35 διαφορετικούς μισθωτές (ανάμεσα τους GSX, Alpha Bank, Friesland, Σκλαβενίτης, H&M, Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Κωτσόβολος, Public κλπ), ενώ ο μέσος όρος των μισθωτηρίων συμβολαίων αγγίζει τα 8 χρόνια, ενώ για το 57% των μισθώσεων προβλέπεται ετήσια αναπροσαρμογή ενοικίου κατά 3,5%, ενώ η εισπραξιμότητα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

  Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε στην σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τη Eurobank, με πολύ καλούς χρηματοοικονομικούς όρους, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης.

  Υπενθυμίζεται ότι το 2020 παρά την πανδημία, τα έσοδα της ΑΕΕΑΠ διαμορφώθηκαν στα 8,1 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 2% ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,6 εκατ.ευρώ. 

  Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,37 ευρώ ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ