Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 18:08

  Intrakat: Επενδυτικό πλάνο 1 δισ. ευρώ για την επόμενη 8ετία

  Intrakat: Επενδυτικό πλάνο 1 δισ. ευρώ για την επόμενη 8ετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Επενδυτικό πλάνο ύψους 1 δισ. ευρώ για την επόμενη 8ετία ανακοίνωσε πριν από λίγο στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης.

  Όπως τόνισε, τα κεφάλαια για την υλοποίηση των επενδύσεων θα προέλθουν από στρατηγικές συνεργασίες, από τη διαβούλευση με τις τράπεζες για τη διασφάλιση χρηματοδότησης καθώς και από ίδια κεφάλαια.

  Ο κ. Σουρέτης σημείωσε ότι η Intrakat είναι ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, με ανεκτέλεστο που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. 

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat εκτίμησε ότι τέσσερα είναι τα πεδία ανάπτυξης του κλάδου τα επόμενα χρόνια, τα δημόσια έργα όπου το ύψος των επενδύσεων θα αγγίξει τα 43 δισ. ευρώ τη δεκαετία 2020-2030, τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων που θα φτάσουν τα 7 δισ. ευρώ έως το 2026, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου οι ανάγκες θα ανέλθουν στα 8 GW έως το 2030, συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, και τέλος τα ακίνητα και οι τουριστικές υποδομές όπου παρουσιάζονται εξαιρετικές ευκαιρίες.

  Αυτοί είναι και οι τέσσερις τομείς στους οποίες πλέον εστιάζει ο κατασκευαστικός όμιλος, ο οποίος εκτιμά ότι θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη μέρα.

  Από το σύνολο των επενδύσεων του 1 δισ. ευρώ, τα 300 εκατ. ευρώ θα είναι οι επενδύσεις του ομίλου, την επόμενη τριετία, στον τομέα των ΑΠΕ. Οι επενδύσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό και στρατηγικές συνεργασίας οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ