Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 17:57

  NN Hellas: Σημαντική αύξηση κερδοφορίας και μεριδίου αγοράς

  NN Hellas: Σημαντική αύξηση κερδοφορίας και μεριδίου αγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H NN Hellas, αν και δραστηριοποιείται μόνο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής και Υγείας, ανέβηκε στη 2η θέση ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από την 3η το 2019, στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θέση της ως τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα.

  Τόσο τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όσο και τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, παρά την πανδημία COVID-19, ενώ η συνολική αγορά συρρικνώθηκε κατά 4%.

  Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν περισσότερο από 50%, κατά 5,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, και ανέρχονται σε 15,6 εκατ. ευρώ.

  Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2020 αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 471 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως τα ασφάλιστρα των προϊόντων Unit/Index-Linked και Υγείας, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα μειωμένα ασφάλιστρα συμβολαίων διαχείρισης συνταξιοδοτικών κεφαλαίων (DAF) λόγω εφάπαξ καταβολών το 2019, οι οποίες δεν επαναλήφθηκαν το 2020, και των χαμηλότερων ασφαλίστρων από παραδοσιακά προϊόντα, για τα οποία δεν εγγράφεται νέα παραγωγή. Τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ αυξήθηκαν κατά 15%, από 403 εκατ. ευρώ το 2019 σε 465 εκατ. ευρώ το 2020. 

  Η αύξηση των κερδών προ φόρων οφείλεται σε νέες πωλήσεις, στη βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου και στη βελτίωση των περιθωρίων. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ βελτιωμένα και πάλι σημαντικά (+163%) σε σχέση με το 2019. 

  Αναφορικά με τα στοιχεία του ισολογισμού, το συνολικό ενεργητικό στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 11% ή 222 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, κυρίως λόγω της αύξησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατά 141 εκατ. ευρώ μέσω αυξημένων πωλήσεων Unit/Index-linked προϊόντων και της υψηλής απόδοσης των επενδύσεων. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 59 εκατ. ευρώ. Η μεταβολή αυτή, εκτός από τα κέρδη των 10 εκατ. ευρώ μετά φόρων της περιόδου, περιλαμβάνει επίσης μη πραγματοποιηθέντα κέρδη ύψους 29 εκατ. ευρώ, καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια από τον Όμιλο NN, λόγω της μεταβλητότητας των αγορών προερχόμενης από την πανδημία Covid-19.

  Από το 2016 η εταιρία έχει προχωρήσει σε καίριες δομικές αλλαγές και έχει επιτύχει θετικά παραγωγικά και οικονομικά μεγέθη, επιτυγχάνοντας το όραμά της να γίνει πρότυπη εταιρεία και ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών, οι διαδικασίες λειτουργίας και η εταιρική διακυβέρνηση καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας βελτιώθηκαν σημαντικά. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ