Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 12:25

  Eurobank Equities: Στα 6,3 ευρώ η τιμή στόχος για Aegean

  Eurobank Equities: Στα 6,3 ευρώ η τιμή στόχος για Aegean
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 6,3 ευρώ τοποθετεί η Eurobank Equities την τιμή – στόχο για την Αegean. επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση "buy". 

  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Εurobank Equities, η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επιχορήγησης 120 εκατ. ευρώ στην Αegean. Μετά την αύξηση του κεφαλαίου και την επιχορήγηση και αν υπολογιστεί ρευστότητα ύψους 130 εκατ. ευρώ το 2021, εκτιμάται ότι ο όμιλος θα ολοκληρώσει το έτος με καθαρή θέση ρευστότητας ύψους 94 εκατ. ευρώ. 

  Παράλληλα επισημαίνεται πως οι κύριοι μέτοχοι της Aegean  που αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών μετοχών έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν πλήρως στην αύξηση κεφαλαίου και επίσης να αποκτήσουν έως και 20% οποιωνδήποτε μετοχών. Δύο ακόμη μέτοχοι με μερίδιο 2,3% ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν πλήρως στην αύξηση κεφαλαίου.

  Επίσης επισημαίνει ότι ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας σε περισσότερο από ένα χρόνο κατά τον οποίο η εταιρεία σταμάτησε να "καίει" υπάρχουσα ρευστότητα λόγω της επιτάχυνσης των κρατήσεων αλλά και των εμβολιασμών. Παρόλο που η δραστηριότητα πτήσης περιορίστηκε στο 20% του 2019 το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το "κάψιμο" μετρητών συνεχίστηκε λίγο πιο κάτω από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους (€64 εκατ.), το δεύτερο τριμηνο του 2021, όπως αναφέρει, αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας με το 40% δραστηριότητας να επιστρέφει και με ενδείξεις ρευστότητας, καθώς η ζήτηση επανεμφανίζεται.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ