Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 15:56

  Ο Ηλίας Ξηρουχάκης στο τιμόνι του ΤΧΣ

  Ο Ηλίας Ξηρουχάκης στο τιμόνι του ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, αναβαθμίζεται σε διευθύνοντα σύμβουλο, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Martin Czurda, με τη σχετική απόφαση να δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

  Η κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής και είχε ξεχωρήσει τον κ. Ξηρουχάκη, πρόταση με την οποία συμφώνησαν και θεσμοί, στο πλαίσιο του Eurogroup.

  Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ θα αμείβεται με 230.000 ευρώ τον χρόνο.

  Ο κ. Ηλίας E. Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

  Πολλές από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε συγκαταλέγονται στους παγκόσμιους ηγέτες του τομέα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

  Τη δεκαετία του 1990 κατείχε θέσεις στην Visa International (στο Λονδίνο, έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς και στο Thomson Reuters (στο Ηνωμένο Βασίλειο). Στην Ελλάδα υπηρέτησε με επιτυχία σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις διοίκησης σε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Marfin Egnatia / Marfin Popular Bank, Γενική Τράπεζα, Interbank κλπ.), καθώς και σε άλλες εταιρίες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα (Interamerican Cards , Γενική Καρτών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Marfin Collection Services – Διαχείριση Απαιτήσεων, Zeus Recovery Fund κλπ).
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ