Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 13:41

  Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare - Πολλαπλάσια υπερκάλυψη

  Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare - Πολλαπλάσια υπερκάλυψη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου 

  Ιδιαίτερα "ζεστό" είναι το ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare, το πρώτο του εγχώριου εφοπλισμού στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο πενταετούς διάρκειας έως 100 εκατ. ευρώ ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Μαΐου και ολοκληρώνεται σήμερα. 

  Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στο Capital.gr πως η έκδοση θα υπερκαλυφθεί πάνω από 3 φορές, καθώς οι επενδυτές - εγχώριοι και μη - έσπευσαν να συμμετάσχουν μαζικά από την πρώτη κιόλας ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς.

  Όπως έχει ανακοινώσει η ναυτιλιακή, το εύρος της απόδοσης κινείται μεταξύ 2,70% έως 3,10%.

  Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μία επιτυχημένη προσπάθεια από τη ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω διείσδυση της ποντοπόρου Ναυτιλίας στη Λεωφόρο Αθηνών. 

  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Costamare προτίθεται να αξιοποιήσει τα έσοδα του ομολόγου για την αποπληρωμή χρέους, την απόκτηση πλοίων και ως κεφάλαιο κίνησης. 

  H εταιρεία διαχειρίζεται 82 containerships και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισ. Δολαρίων.

  Η μετοχή σημειώνει άνοδο 6,58% τον τελευταίο μήνα και 4,33% στο τρίμηνο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ