Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 16:30

  Ομάδα "λίγων ατόμων" μπλόκαρε τις κατασκευές αιολικού πάρκου της EDPR - τι απαντά η εταιρεία

  Ομάδα 'λίγων ατόμων' μπλόκαρε τις κατασκευές αιολικού πάρκου της EDPR - τι απαντά η εταιρεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση "Αερορράχη" θα ξεκινούσε χθες η πορτογαλική EDPR, κάτι που δεν κατέστη εφικτό καθώς "λίγα άτομα" μπλόκαραν τις εργασίες. 

  Και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία καθώς έχει αδειοδοτήσει νομίμως και πλήρως το αιολικό της πάρκο στη θέση "Αερορράχη" στην Ελλάδα "τέτοιου είδους αδικαιολόγητες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την βιώσιμη συνέχεια και εξέλιξη του πλάνου αυτού στη χώρα". 

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η πορτογαλική εταιρεία αναφέρει τα εξής: 

  Η EDP Renewables (Euronext: EDPR), o 4oς παγκόσμιος παραγωγός ηγέτης στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας με παρουσία σε 15 χώρες, επρόκειτο να ξεκινήσουμε χθες την κατασκευή ενός από τα αιολικά μας πάρκα στη θέση "Αερορράχη", της Δημοτικής Ενότητας Αετού, του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Το έργο θα έχει συνολική ισχύ 14,28MW, θα αποτελείται από 4 ανεμογεννήτριες και χωροθετείται εκτός προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000. Το έργο, αδειοδοτείται από το 2011 έως σήμερα, διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και σημειώνεται ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά στο πλαίσιο αδειοδότησης του έργου. Το σύνολο των αδειών έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο κατά τις νόμιμες διαδικασίες και βρίσκεται στη διάθεση του κοινού.

  Η Εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε λίγα άτομα, οι οποίοι χωρίς να γνωρίζουν την νομίμως αδειοδοτημένη κατάσταση του έργου, παρεμπόδισαν την είσοδο εκσκαφικού μηχανήματος στο έργο. Εξαιτίας αυτού, δυστυχώς, οι προγραμματισμένες εργασίες του καθόλα νομίμως αδειοδοτημένου έργου μας δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν.

  Η EDPR έχει ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα, το οποίο πρόκειται χωρίς καμία αμφιβολία να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους αδικαιολόγητες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την βιώσιμη συνέχεια και εξέλιξη του πλάνου αυτού στη χώρα". 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ