Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 12:54

  Μετάβαση των επιχειρήσεων στο ψηφιακό μέλλον με την υπογραφή της COSMOTE

  Μετάβαση των επιχειρήσεων στο ψηφιακό μέλλον με την υπογραφή της COSMOTE
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ψηφιακός μετασχηματισμός, cloud υποδομές, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, νέες προκλήσεις. Είναι λέξεις που περιγράφουν την καθημερινότητα της σύγχρονης επιχείρησης, η οποία, με "όχημα" την τεχνολογία και τις λύσεις που δίνει, καλείται να επιλέξει πώς θα διαμορφώσει το παρόν και το μέλλον της, αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες.

  Στην καρδιά του -απαραίτητου πλέον σε όλους- ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται οι λύσεις που προσφέρει το cloud, το οποίο επιτρέπει στις πληροφοριακές υποδομές μιας επιχείρησης να μεταφερθούν και να λειτουργούν στο Διαδίκτυο. Οι υποδομές αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή, αποτελώντας "σύμμαχο" για την ανάπτυξή τους. Όσες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους επενδύσουν εγκαίρως και με τους κατάλληλους συνεργάτες στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, θα βρεθούν αρκετά βήματα μπροστά έναντι των ανταγωνιστών τους και θα αποκομίσουν πιο γρήγορα τα οφέλη που παρέχουν αυτά τα ψηφιακά εργαλεία.

  Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πρότυπη βιομηχανία ανακύκλωσης, η Αφοί Κωνσταντινίδη, η οποία έκανε τη στρατηγική επιλογή της μετάβασης στο cloud, αλλάζοντας το ERP (Enterprise Resource Planning) σύστημα της. Η Αφοί Κωνσταντινίδη επέλεξε τις λύσεις που προσφέρει η COSMOTE, σε συνεργασία με τη Microsoft. Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία να αξιοποιήσει τις υποδομές του Azure της Microsoft ήταν η ανάγκη για ολιστική διαχείριση των λειτουργιών της, με απώτερο σκοπό την αύξηση της απόδοσης, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τον περιορισμό του κόστους.

  Μέσα από το νέο σύστημα λογισμικού, τη λύση SAP4 Hana, η Αφοί Κωνσταντινίδη αξιοποιεί τις δυνατότητες και αποκομίζει τα οφέλη που προσφέρει το cloud. Ενδεικτικά, εκμηδενίζεται το κόστος της επένδυσης που απαιτείται για την αγορά εξοπλισμού και λογισμικού και για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός τοπικού κέντρου δεδομένων (data center). Έτσι, επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους και του κόστους συντήρησης αυτών των υποδομών. Παράλληλα, η μετάβαση στο cloud διασφαλίζει στην Αφοί Κωνσταντινίδη τη μείωση του κόστους της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και της ανάκτησής τους σε περίπτωση ανάγκης, ένα κρίσιμο στοιχείο για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της εταιρείας.

   

  Η COSMOTE στηρίζει την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, δημιουργώντας δικτυακές υποδομές και εξειδικευμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, COSMOTE και Microsoft επενδύουν στη στρατηγική συνεργασία τους, προσφέροντας εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις, με στόχο τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης. Ενδεικτική της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η ανακοίνωση στο πρόσφατο Microsoft Partner Summit ότι στον τομέα "πιστοποιήσεις" η COSMOTE είναι ο Microsoft συνεργάτης / partner που ηγείται της σχετικής κατάταξης, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων στο Microsoft Cloud Technologies που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτή η διάκριση έρχεται ως συνέχεια της επένδυσης που κάνει η COSMOTE στην εκπαίδευση των ανθρώπων της, ώστε να είναι σε θέση να υλοποιεί έργα μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία, όπως το cloud, για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:52 17/06

  Πιερρακάκης: Η αξία των ψηφιακών συστημάτων είναι να εξυπηρετούν ανθρώπινες ανάγκες

  Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη.

  13:51 17/06

  Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το e-commerce στο 2ο online σεμινάριο του #GrowYourBusiness - The Digital Sessions

  Η Πόπη Τσαπανίδου παρουσιάζει το 2ο online σεμινάριο του #GrowYourBusiness - The Digital Sessions με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  09:06 16/06

  Τεχνολογία: Τα Windows 10 της Microsoft θα αποσυρθούν το 2025

  Όταν τα Windows 10 είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος της.

  20:25 15/06

  Vodafone Secure Net Family: Ασφάλεια στο internet για τα παιδιά, πιο εύκολα από ποτέ!

  Με τη νέα υπηρεσία Vodafone Secure Net Family, με την οποία τα παιδιά μπορούν να εξερευνούν και να απολαμβάνουν το internet με ασφάλεια σε κάθε συσκευή, μέσω του δικτύου κινητής και σταθερής Vodafone ...

  16:59 15/06

  Η σύνδεση στο Διαδίκτυο, κάτω από κάθε συνθήκη, διαβατήριο για την post-COVID εποχή

  Ρόλο-"κλειδί" για την ανάκαμψή τους στην εποχή μετά τον COVID-19 αποδίδουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

  12:27 15/06

  To Google Street View επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας

  Mε στόχο να τις φωτογραφίσουν εκ νέου ώστε να ανανεωθούν τα δεδομένα για τις πόλεις, τους δρόμους και τις εθνικές οδούς.

  08:47 13/06

  Όλο το σχέδιο για το 5G στην Ελλάδα

  Από τους αυτοκινητοδρόμους ξεκινούν οι μεγάλες δράσεις του 5G. Το 5G στις μεταφορές μπορεί να εισφέρει έσοδα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

  23:31 11/06

  Νέο θύμα βρήκαν οι χάκερς που είχαν "χτυπήσει" προμηθευτή της Apple

  Η εταιρεία Sol Oriens παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

  14:38 08/06

  Alibaba: Ενισχύει τα προϊόντα cloud computing στη "μάχη" της με την Amazon

  Η κινεζική εταιρεία λάνσαρε ένα προϊόν livestreaming αγορών βασισμένο στο cloud.

  23:15 07/06

  Apple: Αποκαλυπτήρια για το iOS15 - Aναβαθμίζει FaceTime και iMessage

  H εταιρεία "ζεσταίνει" τον ανταγωνισμό με Zoom, Microsoft.

  17:50 07/06

  COSMOTE 5G: Πληθυσμιακή κάλυψη 50%, επτά μήνες νωρίτερα από τον αρχικό στόχο

  Συνολικά, 29 πόλεις & νησιά σε όλη την Ελλάδα "τρέχουν" ήδη με ταχύτητες COSMOTE 5G.

  11:10 07/06

  Η WIND εντάσσει την τεχνολογία NarrowBand Internet of Things (NB-IoT) στο δίκτυο της

  H WIND Ελλάς μέσα από το δίκτυο της NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), μπορεί πλέον να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις σε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που θέλουν να υλοποιήσουν...

  13:32 04/06

  Modulus Telecoms & Wizard Digital Agency: Το μυστικό της επιτυχίας είναι στην αποδοτική στρατηγική marketing

  Η modulus ΑΕ είναι μια καινοτόμα εταιρεία τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς που αξιοποιεί προηγμένες cloud τεχνολογίες και αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους Παρόχους Τηλεφωνίας VoIP στην Ελλάδα.

  14:43 03/06

  MTIS: Ελληνική τεχνολογία που φέρνει το πλοίο ...στο γραφείο, έχει τοποθετηθεί σε 500 καράβια παγκοσμίως

  Πρόκειται για το σύστημα λογισμικού "i-platform" της ελληνικής εταιρείας MTIS, το οποίο "δουλεύει" πάνω σε προϊόντα της CISCO.