Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 16-Μαϊ-2021 09:14

  Στα ύψη οι τιμές του Ελληνικού... λόγω Hellinikon

  Στα ύψη οι τιμές του Ελληνικού... λόγω Hellinikon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Στα ύψη έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ακινήτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Ελληνικό, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα από το εμβληματικά έργα της χώρας που θα φέρει σημαντικές ανατατάξεις όχι μόνο στην οικιστική ανάπτυξη αλλά και στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων. 

  Όπως ανέφερε και στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος, οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή λόγω Ελληνικού έχουν φτάσει πάνω από τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ ιδιαίτερα υψηλές είναι οι τιμές μίσθωσης στην περιοχή, με την προσφορά να είναι αρκετά περιορισμένη. 

  Σύμφωνα με στελέχη της κτηματαγοράς, οι τιμές στο Ελληνικό έχουν σημειώσει αύξηση περίπου 30% τα τελευταία χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι όσο πλησιάζουμε στην εκκίνηση της επένδυσης, οι τιμές τόσο των οικιστικών όσο και των επαγγελματικών ακινήτων θα συνεχίσουν να καταγράφουν σημαντική άνοδο. 

  Εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα πολή. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την κατασκευή των δύο Πύργων (κατοικιών και γραφείων) που πρόκειται να κατασκευαστούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

  Ο Πύργος Κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ., θα έχει πανοραμική θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στην υπόλοιπη έκταση του Ελληνικού αλλά και στην πόλη της Αθήνας. Ο Πύργος Γραφείων θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της έκτασης, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

  Ήδη η Lamda Decelopment έχει ξεκινήσει πώληση κατοικιών αλλά και εμπορικών χώρων από τα σχέδια. Στην σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του project, η προπώληση ακινήτων αφορά τρεις τύπους κατοικιών: μονοκατοικία, διαμέρισμα και διαμέρισμα σε πύργο κατοικιών. Όσον αφορά τις τιμές πώλησης, η Lamda έχει ορίσει στο business plan της ως ελάχιστη τιμή το ποσό των 3.500-4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εξαιρουμένων των κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο παραλιακό μέτωπο οι τιμές των οποίων αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερες (περί τις 10.000 ευρώ το τετραγωνικό).

  Να σημειωθεί ότι το project προβλέπει ότι συνολικά στην έκταση του Ελληνικού θα αναπτυχθούν 10.000 κατοικίες που θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν σε βάθος 25 ετίας. Την πρώτη πενταετία θα διατεθούν, καταρχήν, 800 συνολικά οικιστικές μονάδες, πολλές από τις οποίες θα βρίσκονται στην παραλία και αναμένεται να συγκεντρώσουν ισχυρή ζήτηση.

  Στελέχη της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι εκτός από την οικιστική ανάπτυξη, θα καταγραφούν αυξήσεις των αξιών στα επαγγελματικά ακίνητα, καθώς η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου μέσα στο Ελληνικό θα αναβαθμίσει την κτηματαγορά των επαγγελματικών ακινήτων και θα οδηγήσει τα νότια προάστια να γίνουν σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο.

  Πέρα από το εμβληματικό έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου, σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα και αναβάθμιση της ευρύτερη περιοχής αναμένεται να παίξει και η ενοποίηση του Υμηττού με την παραλία μέσω της δημιουργίας μονοπατιών και ποδηλατόδρομων συνολικής έκτασης 100 χιλιομέτρων.

  Μάλιστα οι 11 Δήμοι που επηρεάζονται από την δημιουργία του έργου κατέθεσαν σχετική αίτηση πιστοποίησης. 

  "Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένας φυσιολάτρης θα βρίσκεται από τον Υμηττό, στο μητροπολιτικού πάρκο του Ελληνικού και στη θάλασσα", τόνισε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.  

  Το εν λόγω πιλοτικό πεζοπορικό δίκτυο μονοπατιών θα περιλαμβάνει διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων, θα συνδέεται με το αστικό περιβάλλον με πύλες-εισόδους και περιαστικό πεζόδρομο, θα διαθέτει ζώνες-πόλους δραστηριοτήτων, ενώ θα συνδεθεί με ποδηλατόδρομο με τα μητροπολιτικά πάρκα Γουδή και Ιλισίων αλλά και με το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ