Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 18:29

  Νέα πώληση κόκκινων δανείων από την Attica Bank

  Νέα πώληση κόκκινων δανείων από την Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πώληση των τιτλοποιημένων κόκκινων δανείων μεσαίας και χαμηλής διασφάλισης αλλά και πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας διαχείρισης δανείων της ανακοίνωσε η Τράπεζα Αττικής.

  Πρόκειται για τμήμα του προγράμματος Ωμέγα, του οποίου το senior τμήμα θα ενταχθεί στον Ηρακλή 2 εντός καλοκαιριού.

  Με την ολοκλήρωση του Ωμέγα, η Αττικής θα έχει μειώσει τα κόκκινα δάνεια κατά 3 δισ. ευρώ και θα ενισχύσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

  Σε ο,τι αφορά το τμήμα της μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης δάνεια, τα οποία δεν καλύπτονται από εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα Ηρακλής, η Τράπεζα Αττικής, ύστερα από διαγωνισμό, επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A., ο οποίος παράλληλα αποκτά πλειοψηφικο πακέτο μετοχών της  εταιρείας διαχείρισης δανείων "ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ", η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

  H Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί ηγετικό επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 10 δισ.

  Ως σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής λειτούργησε η Storm Harbour Greece.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Attica Bank: Προχωρά σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ