Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 14:11

  Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας εισηγείται υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων

  Ξενοδοχεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συνεδρίασε εχθές, με μοναδικό αντικείμενο την κήρυξη ως υποχρεωτική την ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, "στη συνεδρίαση είχε κληθεί και η Ομοσπονδία μας ώστε να στηρίξουμε τις θέσεις μας και το κύριο αίτημα μας που δεν ήταν άλλο από την υποχρεωτικότητα για όλους της σύμβασης μας.

  Το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ήταν θετικό καθώς κατά πλειοψηφία το Α.Σ.Ε. αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα και την επέκταση της ΚΣΣΕ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας.

  Η εξέλιξη αυτή είναι μια δικαίωση του αγώνα όλης της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, που ούτε στιγμή δεν τα παρατήσαμε, ακόμα κι όταν κάποιοι μας έλεγαν πως δεν έχουμε ελπίδες. Κλειδί της επιτυχίας αυτής ήταν τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που καταθέσαμε στο ΑΣΕ αλλά και η μεγάλη συνδικαλιστική συσπείρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα συνδικάτα τους. Η Ομοσπονδία μας στην σύμβαση αυτή εκπροσωπεί 96.000 ξενοδοχοϋπάλληλους από τους σχεδόν 140.000 σε όλη τη χώρα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ