Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Μαϊ-2021 11:17

  Smart Infrastructure Management και Astarte Capital Partners δημιουργούν κοινοπραξία για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θε επενδύσει στον χώρο του Smart Infrastructure προχωρούν η Smart Infrastructure Management ("SIM") και η Astarte Capital Partners ("Astarte"). 

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Smart Infrastructure Management ("SIM"), εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που επικεντρώνεται σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο του smart infrastructure όπου ψηφιακές και παραδοσιακές υποδομές συγκλίνουν, και η Astarte Capital Partners ("Astarte"), εταιρεία επενδύσεων με επίκεντρο τoν επενδυτικό χώρο των real assets, προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας κοινής επιχείρησης που θα επιδιώξει να επενδύσει περισσότερα από €1 δισ. σε ευκαιρίες στον τομέα του smart infrastructure στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

  Η SIM δημιουργήθηκε από τους έμπειρους διαχειριστές επενδύσεων υποδομών Rob Mah και Chris Lee για να βοηθήσει θεσμικούς επενδυτές στην εκμετάλλευση της υπάρχουσας τεχνολογίας και να παράσχει χρηματοδοτικές λύσεις που ενισχύουν την αξία των επενδύσεών τους σε υποδομές. Πριν από τη δημιουργία της SIM, ο Rob ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Private Equity Επενδύσεων για την Alberta Investment Management Corporation ("AIMCo"), όπου είχε στην εποπτεία του $26 δισ. κάνοντας επενδύσεις $11 δισ. στον τομέα των υποδομών. Ο Chris Lee ήταν ιδρυτής της High-Star Capital, όπου κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιτυχημένων funds διαχειρίστηκε περίπου $8 δισ. πριν η εταιρεία αυτή πωληθεί στην OakTree. Οι ιδρυτές της ομάδας έχουν μεγάλη εμπειρία στην άμεση διαχείριση υποδομών, γεγονός που τους δίνει μια πολύτιμη προοπτική στην αξιολόγηση των ευκαιριών στον χώρο του smart infrastructure.

  Η νέα αυτή συνεργασία, συνδυάζει την επενδυτική εμπειρία και την τεχνογνωσία της SIM στον χώρο του Smart Infrastructure με την πολύχρονη εμπειρία της Astarte στον τομέα των επενδύσεων και ειδικότερα σε επενδύσεις που σχετίζονται με real assets, τη βιωσιμότητα, το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Η κοινή αυτή προσπάθεια θα επικεντρωθεί αρχικά στους τομείς των μεταφορών και ενέργειας, αλλά μπορεί επίσης να στοχεύσει ευκαιρίες στον χώρο της διαχείρισης υδάτινων πόρων, σκουπιδιών, απόβλητων και άλλων κοινωνικών υποδομών. Εφαρμόζοντας τη συνδυασμένη τεχνογνωσία της SIM και της Astarte, η συνεργασία αυτή θα επιδιώξει να δημιουργήσει αξία βελτιστοποιώντας την αξία κλασσικών υποδομών με έξυπνες τεχνολογικές λύσεις και ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα.

  Η SIM και η Astarte πιστεύουν ότι οι παγκόσμιες υποδομές υφίστανται επί του παρόντος σημαντικό ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ενσωμάτωση λογισμικού, μαζικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης σε παραδοσιακά μορφές υποδομών. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό επενδυτικό χάσμα μεταξύ των φυσικών και ψηφιακών υποδομών, το οποίο η SIM και η Astarte πιστεύουν ότι παρουσιάζει νέες και συναρπαστικές επενδυτικές ευκαιρίες εντός του χώρου smart infrastructure. Η κοινή συνεργασία επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτές τις σημαντικές θεματικές αλλαγές.

  Υποστηριζόμενη από το πλαίσιο βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά η Astarte, η κοινή εταιρία θα επιδιώξει να αναπτύξει "πιο πράσινες υποδομές" ενσωματώνοντας της καλύτερες μεθόδους και διαδικασίες καθ' όλη τη διάρκεια των επενδύσεων. Μέσω της υιοθέτησης καθιερωμένων τεχνολογιών, οι επενδύσεις αυτές μπορούν να συμβάλουν στην παγκόσμια καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας μετρήσιμα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ενεργειακής απόδοσης, της μειωμένης κυκλοφοριακής συμφόρησης και των μειωμένων επιπέδων ρύπανσης. Ειδικότερα, η κοινή επιχείρηση δεσμεύεται να στηρίξει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

  Ο Robert Mah, Διευθύνων Σύμβουλος της SIM, σχολίασε:

  "Η εταιρία μας, Smart Infrastructure Management, είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που συνεργάζονται με την Astarte, η οποία πιστεύουμε ότι είναι μια πραγματικά καινοτόμος εταιρία στον χώρο του private equity και real assets, συνδυάζοντας θεσμικές δομές και μεθόδους καθώς και δέσμευση για βιώσιμες επενδύσεις. Μοιραζόμαστε την αμοιβαία πεποίθηση ότι ο ταχέως αναδυόμενος χώρος του smart infrastructure αντιπροσωπεύει μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία."

  Δρ. Σταύρος Σιώκος, συνιδρυτής της Astarte Capital Partners

  Ο Δρ. Σταύρος Σιώκος, συνιδρυτής της Astarte Capital Partners, πρόσθεσε:

  "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την SIM για να επενδύσουμε σε ένα τόσο συναρπαστικό επενδυτικό χώρο, όπου η εμπειρία μας θα βοηθήσει στη μετατροπή παραδοσιακών υποδομών σε εκείνα που είναι κατάλληλα για την χρήση τους από μελλοντικές γενιές. Smart Infrastructure είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας με τεράστιες δυνατότητες, καθώς και ένας σημαντικός μοχλός βιωσιμότητας – με σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη για όλους. Είμαστε βέβαιοι ότι η επενδυτική εμπειρία της SIM στον τομέα αυτό, σε συνδυασμό με την κοινή μας δέσμευση για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, θα επιτρέψουν στην συνεργασία μας να αξιοποιήσει τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει αυτός ο κλάδος."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ