Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 08:05

  Τι απαντά η Κολιός στη Δωδώνη

  Τι απαντά η Κολιός στη Δωδώνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Τις επαφές της με τη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη που δεν ευδοκίμησαν και οδηγήθηκαν σε ναυάγιο επιβεβαιώνει η εταιρεία Κολιός με επιστολή της προς το Capital.gr σε συνέχεια δημοσιεύματος.

  Όμως η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη δεν είναι ο μοναδικός επενδυτής που εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία με την εταιρεία Κολιός. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Κολιός στο Capital.gr "η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επενδυτών τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, διότι έχει καταφέρει να 'χτίσει' σημαντική θέση στο ράφι εγχώριων και διεθνών λιανεμπορικών επιχειρήσεων". Κάτι που επιβεβαιώνεται, όπως σημειώνουν οι ίδιοι από την πορεία των οικονομικών της μεγεθών και από το γεγονός ότι πάνω από το 60% του τζίρου της προέρχεται από τις εξαγωγές. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της οι ενδοκοινοτικές πωλήσεις και οι πωλήσεις προς τρίτες χώρες αντιστοιχούσαν σε 61,3 εκατ. ευρώ σε σύνολο 97,6 εκατ. ευρώ τζίρου που εμφάνισε στη χρήση του 2019.  

  Αναφορικά με τη μη ευδοκίμηση των επαφών της με τη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η εταιρεία Κολιός και οι μέτοχοί της, στην επιστολή της προς το Capital.gr, δηλώνουν πως δεν έγινε ποτέ κανένας έλεγχος στα βιβλία της εταιρείας από τη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Τονίζουν πως δεν υπάρχει συρρίκνωση της κερδοφορίας λόγω απώλειας αγορών στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές της είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές της Δωδώνης, -τουλάχιστον κατά την τελευταία διανυόμενη δεκαετία- και παρουσιάζουν αύξηση όπως και κατά το πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς. 

  Σε άλλο σημείο της επιστολής τους αναφέρει πως τα οικονομικά στοιχεία της Κολιός Α.Ε. σε σχέση με αυτά της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη είναι σαφώς καλυτέρα σε επίπεδο EBITDA, κερδών πρό φόρων, καθαρού δανεισμού κ.λ.π. με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση 2019). 

  Αναφορικά με τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Κολιός Α.Ε. σημειώνεται στην επιστολή πως σε σχέση με αυτές της Δωδώνη (ως προς το μέγεθος αλλά και την τεχνολογία που ενσωματώνουν) είναι πολλαπλά ανώτερες, ενώ επισημαίνουν πως, η εταιρεία που πολύ πρόσφατα πουλήθηκε, δεν είναι η Κολιός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ