Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Μαϊ-2021 10:38

  Σε πρώην οικόπεδο της ΑΓΝΟ η νέα μονάδα της Καραμολέγκος

  Σε πρώην οικόπεδο της ΑΓΝΟ η νέα μονάδα της Καραμολέγκος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Νέα παραγωγική μονάδα συσκευασμένου – τυποποιημένου ψωμιού, και χώρους αποθήκης και διανομής, σε πρώην οικόπεδο της ΑΓΝΟ, κατασκευάζει η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος. Η επένδυση, μέσω της οποίας ο στόχος είναι η μείωση του κόστους στην παραγωγική διαδικασία, θα αγγίξει τα 27,3 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

  Στα 55,2 στρέμματα -τα 30 ήταν το πρώην οικόπεδο της ΑΓΝΟ- κατασκευάζεται κτήριο παραγωγής 3.500 τ.μ. και κτήριο αποθήκης 6.500 τ.μ. που θα συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με μία υπέργεια γέφυρα όπου θα μεταφέρονται τα προϊόντα στον χώρο αποθήκευσης. Στο κτήριο αποθήκευσης και διανομής, θα τοποθετηθούν δύο ρομποτικά μηχανήματα όπου το ένα θα κάνει stacking των προϊόντων ανά sku και το άλλο θα κάνει picking με σκοπό να ετοιμάζει τις παραγγελίες των πελατών.

  Επίσης σε διακριτικό όροφο του κτιρίου αποθήκευσης θα κατασκευασθούν τα νέα γραφεία 1.500 τ.μ., ενώ ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί για τη στάθμευση των οχημάτων του στόλου της εταιρείας και του προσωπικού, ενώ θα κατασκευασθεί και ένα εστιατορίου / Απολλώνιον, για τις ανάγκες του προσωπικού της αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

  Πέρυσι ο τζίρος της Καραμολέγκος, σε επίπεδο ομίλου, ανήλθε σε 97,390 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9,94% έναντι του 2019 ενώ υπερδιπλασιάσθηκαν τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπερνώντας τα 24,75 εκατ. ευρώ από 11,346 εκατ. ευρώ. 

  Θετική εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική αύξηση της αγοράς του τυποποιημένου ψωμιού +7% σε τεμάχια και +9% σε αξία. Όλες οι κατηγορίες του τυποποιημένου ψωμιού κατέγραψαν θετική πορεία, τη μεγαλύτερη όμως ανάπτυξη σημείωσε η κατηγορία των Slices (+23% σε τεμάχια και +21% σε αξία), μια κατηγορία με την μεγαλύτερη μέση τιμή στα τυποποιημένα ψωμιά. Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος κατέγραψε περαιτέρω αύξηση μεριδίου το οποίο ανέρχεται στο 51,5% σε αξία στην κατηγορία του τυποποιημένου ψωμιού. Στην κατηγορία των παξιμαδιών, ο ΠΑΞΑΜΑΣ συνέχισε την αναπτυσσόμενη πορεία του, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων σε αξία +60% και αντίστοιχα μεριδίου +3,1pp στο 11,3%. Όσον αφορά τη θυγατρική της στη Ρουμανίας, οι πωλήσεις παρουσίασαν οργανική αύξηση που ξεπέρασε το 24% σε σχέση με την χρήση του 2019, ενώ για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της ελληνικής εταιρεία αναμένει αύξηση 30%. Όσον αφορά στην ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, ο κύκλος εργασιών της ήταν μειωμένος κατά 20% με σοβαρή επίπτωση και στον EBITDA της εταιρείας ενώ για τη φετινή χρονιά οι προβλέψεις είναι να επανέλθουν οι πωλήσεις στα 18 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα επίπεδα του 2019.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ