Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Απρ-2021 07:54

  Σε αναζήτηση επενδυτή η Βαρβαρέσος

  Σε αναζήτηση επενδυτή η Βαρβαρέσος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Σε διερευνητικές επαφές με επενδυτές και επενδυτικά funds του εσωτερικού και εξωτερικού για τη χρηματοδότηση της για να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας βρίσκεται η Βαρβαρέσος.

  Σχετική απόφαση επί του θέματος ελήφθη σε διατραπεζική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο, με συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας, της Grant Thornton (ενεργεί ως CRO της Βαρβαρέσος) και του ειδικού συμβούλου της Βαρβαρέσος για θέματα χρηματοδότησης και συνεργασιών AMBROSIA CAPITAL.

  Η τελευταία έχει οριστεί ως αρμόδια, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες με τις τράπεζες και να γίνουν επαφές για την εύρεση επενδυτή.

  Οι συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας ξεπερνούν τα 41,6 εκατ. ευρώ -μόνο το 2020 διαμορφώθηκαν στα 5,789 εκατ. ευρώ- τα ίδια κεφάλαια της έχουν καταστεί αρνητικά 11,155 εκατ. ευρώ και οι τρέχουσες υποχρεώσεις της υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού κατά 30,457 εκατ. ευρώ. 

  Σε ότι αφορά τις πωλήσεις της κατέγραψαν πτώση 37,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ στο σύνολο του έτους η πτώση του τζίρου περιορίστηκε στο 30% διαμορφούμενη στα 7,49 εκατ. ευρώ.

  Η πτώση αυτή αποδίδεται στην καθυστέρηση χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας, στην έλλειψη κεφαλαίου κίνησης και στις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19.

  Οι εξαγωγές κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 6,99 εκατ. ευρώ ποσοστό 93,23% των συνολικών πωλήσεων. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημίες -2,74 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -3,32 εκατ. ευρώ του 2019 και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,78 εκατ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ