Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 09:04

  ΕΥΑΘ: Στα €11,87 εκατ. τα κέρδη μετά φόρων το 2020

  ΕΥΑΘ: Στα €11,87 εκατ. τα κέρδη μετά φόρων το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση στα έσοδα και στα κέρδη κατέγραψε η ΕΥΑΘ για το 2020 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν. 

  Συγκεκριμένα τα έσοδα του 2020 ανήλθαν στα 71,91 εκατ. € έναντι 72,68 εκατ. € το 2019, το κόστος πωλήσεων στο ποσό των 44,29 εκατ. € έναντι 43,61 εκατ. €, τα προ φόρων κέρδη στα 16,71 εκατ. € έναντι 20,65 εκατ. € και τα μετά φόρων σε 11,87 εκατ. € έναντι 14,65 εκατ. €. Επίσης τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 22,60 εκατ. € έναντι 25,92 εκατ. €, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ανερχόμενα σε 81,92 εκατ. €, έναντι 75,84 εκατ. €.

  Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ανέρχεται σε € 0,223.

  Ο Πρόεδρος κος Α. Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι "το 2020 εστιάσαμε στο τρίπτυχο περιβάλλον - κοινωνία - εταιρική διακυβέρνηση, διασφαλίσαμε την ανθεκτικότητα των λειτουργιών μας, τις πολιτικές υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων μας και δημιουργήσαμε θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία υπό συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Οι συνέργειες και οι συμπράξεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, όπως η ανίχνευση του ιικού φορτίου στα λύματα σε συνεργασία με το ΑΠΘ, η μείωση του υδατικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας τα επόμενα χρόνια, η κουλτούρα της βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των μετόχων μας
  διατρέχουν, όπως είναι προφανές, όλο το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων μας".

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Α. Αμανατίδης ανέφερε ότι "έχοντας ήδη διανύσει και το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με την πανδημία ακόμη σε εξέλιξη, είμαστε σε θέση να πούμε με βεβαιότητα, ότι πετύχαμε να ξεκινήσουμε έργα ζωτικής σημασίας για την ΕΥΑΘ και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, από την επέκταση του διυλιστηρίου νερού του Αλιάκμονα και την εν λειτουργία επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, ως την ολοκλήρωση του συστήματος τηλεελέγχου του αστικού μας δικτύου"

  Επισήμανε επίσης ότι, "στον επενδυτικό σχεδιασμό της ΕΥΑΘ, περιλαμβάνονται έργα όπως είναι α) ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στις τουριστικές περιοχές (προϋπολογισμού 7,7 εκατ. €), με πρόβλεψη δημιουργίας φωτοβολταϊκού 800kW, β) η λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος τηλεελέγχου - τηλεεποπτείας αντλιοστασίων αποχέτευσης (προϋπολογισμού 1,4 εκατ. €),

  γ) η αναβάθμιση του κτιρίου Διοίκησης επί της οδού Εγνατίας (προϋπολογισμού 4,9 εκατ. €) και δ) η υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος εξυπηρέτησης και τιμολόγησης των πελατών, για την πλήρη ψηφιακή μετάβαση της εταιρείας ".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ