Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2021 10:22

  Acmon Systems: Ο αξιόπιστος σύμμαχος των βιομηχανιών τροφίμου

  Acmon Systems: Ο αξιόπιστος σύμμαχος των βιομηχανιών τροφίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος των βιομηχανιών τροφίμου αναδείχτηκε εν μέσω πανδημίας η Acmon Systems. Στην βιομηχανική παραγωγή ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα, αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες και ανάγκασε αρκετές εταιρείες, ιδιαίτερα στην βιομηχανία τροφίμων, να επισπεύσουν τις επενδύσεις τους προκειμένου να καταφέρουν να αναποκριθούν στα νέα δεδομένα. Χάρη στην 30χρονη εμπειρία της στην υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων στη βιομηχανία τροφίμων, η Acmon Systems κατάφερε να καλύψει τις νέες ανάγκες των εταιρειών τροφίμων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς με καινοτόμες και σύγχρονες λύσεις αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως η ευελιξία και η προσπαρμοστικότητα αποτελούν κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας.

  Chipita, Στεργίου, Καραμολέγκος, Μύλοι Λούλη, General Mills, Mondelez (Παυλίδης), Nestle είναι μεταξύ άλλων οι εταιρείες με ισχυρή παρουσία τόσο την ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά για τις οποίες η Acmon Systems δημιούργησε ουσιαστικές υποδομές. Κοινός παρονομαστής όλων των εφαρμογών της είναι η βέλτιστη διαχείριση όλων των πρώτων υλών (στερεών και υγρών), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη δυνατή παραγωγικότητα με το ελάχιστο δυνατό κόστος, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας. 

  "Μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες καταφέραμε να αποκτήσουμε σημαντική τεχνογνωσία  και να την κεφαλαιοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στην εγχώρια αγορά προσφέροντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα έργα με το "κλειδί στο χέρι", που προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας" δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της Acmon Systems, Γιώργος Μοσχάκης και πρόσθεσε "Οι εταιρείες του Ομίλου  Acmon συνεχίζουν και επενδύουν σε τεχνολογίες αιχμής, τόσο στις υποδομές τους, όσο και στις προσφερόμενες λύσεις, έχοντας πάντα τους ανθρώπους της ως τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης και διαρκούς μετεξέλιξης".

  Παρά το γεγονός πως η βιομηχανία τροφίμων είναι αρκετά απαιτητική με πολλές ιδιαιτερότητες η Acmon Systems έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις. Η δυνατότητα γρήγορων εναλλαγών μεταξύ διαφορετικών συνταγών χωρίς επιμολύνσεις, ο εύκολος καθαρισμός, η εργονομία, η προληπτική και προγραμματισμένη συντήρηση είναι μόνο κάποια από τα επιπρόσθετα σημεία στα οποία η Acmon Systems βρίσκει λύσεις προκειμένου οι εταιρείες να αριστεύσουν και να είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές στερέωμα.

  Η Acmon ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στην κάλυψη των αναγκών όσων κορυφαίων εταιρειών την εμπιστεύτηκαν εν μέσω πανδημίας αλλά επένδυσε παράλληλα, σε έργα υποδομής που αφορούσαν στην λειτουργία της και την περαιτέρω ανάπτυξή της. 

  Συγκεκριμένα στον τομέα της ασφάλειας η Acmon Systems μπορεί πλέον να πιστοποιεί αυτόνομο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται αντιεκρηκτική προστασία που είναι απαραίτητη στη διαχείριση υλικών όπως η ζάχαρη, η άχνη, το άμυλο, το αλεύρι κ.ά.. Με την υιοθέτηση πρωτοποριακών τεχνολογιών και συσκευών όπως smart glasses, Virtual & Augmented reality, κρίσιμοι σταθμοί στην υλοποίηση ενός έργου όπως το Factory Acceptance Test (F.A.T) και το Site Acceptance test (S.A.T), μπορούν πλέον να υλοποιούνται ψηφιακά και απομακρυσμένα. Από τις πιο πολύπλοκες διαδικασίες ως και τις πιο βασικές (όπως η θέση σε λειτουργία ή και η συντήρηση μιας νέας εγκατάστασης κ.ά.) μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την κοστοβόρα και χρονοβόρα φυσική παρουσία.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η υλοποίηση έργων της Αcmon Systems για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας, βασίζονται πάντοτε σε εγκεκριμένες μεθοδολογίες και υψηλού επιπέδου λύσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε ανάλογες περιπτώσεις. 

  Βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή ενός σωστού συνεργάτη αποτελούν πλέον ο ολιστικός σχεδιασμός και η τυποποίηση ολοκληρωμένων λύσεων και όχι αυτόνομων μηχανημάτων. Το κλειδί, ωστόσο, της επιτυχίας της Acmon Systems κρύβεται στη δυνατότητα της να δίνει ευέλικτες λύσεις στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε βιομηχανικής παραγωγής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ