Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 20:04

  Orsted: Στρέφεται στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων με μια συμφωνία 684 εκατ. δολαρίων

  Orsted: Στρέφεται στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων με μια συμφωνία 684 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Brookfield Renewable για την εξαγορά του 100% της θυγατρικής της στην Ιρλανδία, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία χερσαίων αιολικών πάρκων.

  Η δανέζικη εταιρεία ότι με τη συμφωνία αυτή θα εισέλθει δυναμικά στην αγορά των χερσαίων αιολικών πάρκων της Ευρώπης.

  Η συμφωνία αποτιμάται στα 571 εκατ. ευρώ (684 εκατ. δολάρια) και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

  Η Brookfield Renewable Ireland, ή BRI, έχει την έδρα της στην ιρλανδική πόλη Κορκ και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία χερσαίων αιολικών πάρκων.

  Η Orsted περιέγραψε την BRI ως "ελκυστικό χαρτοφυλάκιο", το οποίο περιλαμβάνει 389 μεγαβάτ (MW) σε λειτουργία και υπό κατασκευή, καθώς και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης άνω του 1 γιγαβάτ (GW).

  "Στις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή χερσαία επιχείρηση με 4 GW σε λειτουργία και υπό κατασκευή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper.

  "Η ευρωπαϊκή αγορά χερσαίας αιολικής ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε ο Nipper.

  Συνέχισε αναφέροντας ότι η εξαγορά της BRI από την εταιρεία του θα της προσφέρει "μια ισχυρή πλατφόρμα που θα επεκτείνει την παρουσία μας στις χερσαίες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη".

  Η Ευρώπη φιλοξενεί μια καλά ανεπτυγμένη βιομηχανία αιολικής ενέργειας. Σύμφωνα με στοιχεία της WindEurope, το 2020 εγκαταστάθηκαν εκεί 14,7 GW αιολικής ενέργειας.

  Ο βιομηχανικός φορέας αναφέρει ότι το 80% των εγκαταστάσεων αυτών ήταν στον χερσαίο τομέα, με τη συνολική χερσαία δυναμικότητα να ανέρχεται σε 194 GW.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ