Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 07:52

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάπλαση της έκτασης της ΧΡΩΠΕΙ

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάπλαση της έκτασης της ΧΡΩΠΕΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Την Δευτέρα 19 Απριλίου καλούνται οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας "ΧΡΩΠΕΙ" και τη μετατροπή της σε Πολιτεία Καινοτομίας όπου θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις. 

  Οι φάκελοι της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα υποψήφια σχήματα αναμένεται αποσφραγιστούν μία μέρα μετά, ήτοι στις 20 Απριλίου. 

  Μετά την αξιολόγηση, τα σχήματα που θα προκριθούν, θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους και στις αρχές του 2022 να έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος. 

  Ο επενδυτής ο οποίος και θα έχει την εκμετάλλευση του έργου για 30 χρόνια, θα αναλάβει να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις, αποδίδοντας ένα μέρος των ετήσιων εσόδων που θα έχει, στο Δημόσιο. 

  Όπως ανέφερε προσφάτως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, "όλα δείχνουν πως θα κατατεθούν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αρκετά σχήματα, ενώ απαιτούνται επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, όπως και στη διαχείριση οικοσυστημάτων καινοτομίας". Το ύψος της επένδυσης για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας. 

  Το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο κτηριακό συγκρότημα της "ΧΡΩΠΕΙ", που αγγίζει σε εμβαδόν τα 17.900 τετραγωνικά μέτρα, ήταν αναξιοποίητο από τη δεκαετία του 1980, όταν διέκοψε τη λειτουργία του έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα. 

  Η Πολιτεία Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί εκεί θα φιλοξενεί ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ