Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 10:59

  Η Coca Cola HBC νέα μέτοχος σε θυγατρική της Heineken

  Η Coca Cola HBC νέα μέτοχος σε θυγατρική της Heineken
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Το "πράσινο φως” στην είσοδο ως επενδυτή της Coca Cola HBC στην Stockday S.R.L. που ανήκει στην Heineken άναψε στα τέλη Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

  Η Coca Cola HBC είχε γνωστοποιήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι η θυγατρική της CCH Romania σκόπευε να αποκτήσει μερίδιο 50% στη Stockday S.R.L. θυγατρική της Heineken Romania S.A.

  Η Stockday είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα B2B η οποία πριν το deal διένειμε προϊόντα της Heineken Romania στα κανάλια λιανικής και Horeca στη Ρουμανία και προϊόντα της CCH Romania σε πιλοτική βάση.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι οι δεσμοί μεταξύ των δραστηριοτήτων της CCH Romania και της Stockday είναι απίθανο να οδηγήσουν σε αποκλεισμό τους διανομείς χονδρικής της CCH Romania στους πελάτες λιανικής και στον κλάδο του HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια και εστία) στη Ρουμανία. 

  Εκτός από το πρόσφατο deal η Coca Cola HBC απέκτησε πέρυσι το 20% της Αυστριακής startup Alfies που είναι ένα ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ. Επίσης διαθέτει στην Ελβετία την πλατφόρμα Qwell, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά τα προϊόντα του ομίλου. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ