Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 13:30

  Θεσσαλονίκη: 17 επενδυτικές προτάσεις για δημιουργία 144 νέων θέσεων εργασίας στη Β. Ελλάδα

  Θεσσαλονίκη: 17 επενδυτικές προτάσεις για δημιουργία 144 νέων θέσεων εργασίας στη Β. Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, μέσα στις χειρότερες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, επιχειρήσεις από τη Βόρειο Ελλάδα αναζητούν επενδυτικά προγράμματα και δημιουργούν θέσεις εργασίας"", δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 4ης και 5ης Προκήρυξης Γενικής Επιχειρηματικότητας Ν. 4399/2016

  "Η επενδυτική προσπάθεια συνεχίζεται. Σκοπός μας είναι, με το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας, να δώσουμε τη βοήθεια και την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία, σε όλα τα επίπεδα", επισήμανε.

  Στο πρόγραμμα, το οποίο διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας και Θράκης υποβλήθηκαν 17 προτάσεις από ισάριθμες επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης από την υλοποίηση των οποίων αναμένεται να προκύψουν 144 νέες θέσεις εργασίας.

  Το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 55.824.230 ευρώ, από τα οποία τα 36.422.416 ευρώ προκύπτουν από φορολογικές απαλλαγές των συμμετεχόντων σε αυτό, τα 18.394.098 Euro είναι ποσά επιχορήγησης και το 1.007.715 ευρώ είναι χρηματοδοτική μίσθωση. Οι επενδύσεις αφορούν διάφορους τομείς, όπως του τουρισμού, της πρωτογενούς παραγωγής, της τυποποίησης, των τροφίμων, των logistics κ.ά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ