Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Απρ-2021 08:46

  Ποια γνωστή αλυσίδα προμηθεύει το e-σούπερ μάρκετ της Wolt

  Ποια γνωστή αλυσίδα προμηθεύει το e-σούπερ μάρκετ της Wolt
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κυρίως μέσω αλυσίδων Cash & Carry και χονδρεμπόρων και πολύ λιγότερο απ’ ευθείας απο τους παραγωγούς, προμηθεύεται τα προϊόντα που πουλά μέσω του ηλεκτρονικού της σούπερ μάρκετ η Wolt Market, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση του θέματος. 

  Μια από τις βασικές της συνεργασίες είναι με την οικογένεια Παντελιάδη, η οποία προμηθεύει τη Φινλανδική πλατφόρμα που άνοιξε την Παρασκευή το πρώτο ηλεκτρονικό της σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Πηγές από τον όμιλο Παντελιάδη -διαθέτει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market, τα Cash & Carry Metro και την τυροκομική εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ- επιβεβαίωσαν στο Capital.gr πως έχουν συνεργασία με τη Wolt Market την οποία προμηθεύουν μέσω του Cash & Carry τους. 

  Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει και ο μέσος καταναλωτής αφού πέρα από προϊόντα γνωστών εταιρειών υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων της ΟΠΤΙΜΑ αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του My Market. Οι ίδιες πηγές διευκρίνησαν πάντως ότι δεν είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές του ηλεκτρονικού καταστήματος της Φινλανδικής εταιρείας. 

  Μέσω αυτής της συνεργασίας η METRO αποκτά πρόσβαση σε μεγαλύτερο καλάθι και μέσω αυτού δεν αποκλείεται να απορροφήσει μέρος των πιέσεων που δέχεται το Cash & Carry δίκτυο της λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα και έχει επηράσει τα εστιατόρια -βασικό της πελάτη- και την τουριστική αγορά που είναι επίσης πελάτη της. 

  Η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι η πρώτη που κάνει η Wolt με τη METRO. Είχε προηγηθεί αυτή της περασμένης Άνοιξης όταν η αλυσίδα My Market σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές της είχε αποτανθεί στη Wolt για να φθάνουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες στην ώρα τους. Εκείνη η συνεργασία δεν περπάτησε και ο λόγος ήταν οι δυσκολίες που έχει η μεταφορά τροφίμων. Πλέον οι παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της My Market "σερβίρονται” από ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων που έχει αναπτύξει ο όμιλος METRO. 

  Σχετικά με τη Wolt, η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 100 άτομα στα γραφεία της και συνεργάζεται με χιλιάδες διανομείς και εστιατόρια, ενώ όπως ανέφερε ανέφερε ο γενικός διευθυντής της WOLT Ελλάς, Δημήτρης Καρέλος σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στην Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Ελλάδα, "αυτή τη στιγμή γύρω στα 7.500 άτομα περιμένουν στην ουρά για να μπορέσουν να κάνουν διανομές”.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ