Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 11:05

  Ως μέτοχος πλειοψηφίας θα εισέλθει στη Γ.Ε. Δημητρίου η Quest Holdings

  Ως μέτοχος πλειοψηφίας θα εισέλθει στη Γ.Ε. Δημητρίου η Quest Holdings
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Quest Holdings, σε ανακοίνωση της σήμερα αναφορικά με την συνυπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία προβλέπει ότι εντός τριών μηνών από την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης που θα επικυρώνει τη Συμφωνία, θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", προκειμένου να εισέλθει η "Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία" ως μέτοχος πλειοψηφίας στο μετοχικό της κεφάλαιο.

  Αναλυτικά, η Quest Holdings, αναφορικά με την συνυπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." και την πρόθεση συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιό της υπό την αναγκαία προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, προηγούμενης επικύρωσης από το αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνίας εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." και των πιστωτών της, αναφέρει τα εξής: 

  Την 30 Μαρτίου 2021, κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ της εταιρείας "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." και των πιστωτών της, υπεγράφη Ιδιωτικό συμφωνητικό – Συμφωνία εξυγίανσης βάσει των άρ. 31 επ. του Ν.4738/2020 (η "Συμφωνία"), η οποία συνυπεγράφη από την "Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία" ως επενδυτή.

  Η Συμφωνία κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 από την εταιρεία "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." βάσει σχετικής αίτησής της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για επικύρωσή της προς αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." έναντι των πιστωτών της και εξυγίανση της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", προκειμένου να καταστεί βιώσιμη και να εξακολουθήσει τη δραστηριότητα και την λειτουργία της. 

  Ειδικότερα, η Συμφωνία αφορά στη διευθέτηση και αναδιάρθρωση των οφειλών της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", οι οποίες με ημερομηνία 31/12/2020 ανέρχονταν σε 48.837.414,17 ευρώ, δυνάμει των ειδικότερων όρων και συμφωνιών που περιλαμβάνονται σε αυτή. Οι εν λόγω οφειλές, εφόσον η Συμφωνία επικυρωθεί ως έχει θα περιορισθούν σε ποσό έως 18.400.000 ευρώ. 

  Η Συμφωνία προβλέπει, επίσης, ότι, εφόσον αυτή επικυρωθεί ως έχει από το αρμόδιο Δικαστήριο και πληρούνται οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν, εντός τριών (3) μηνών από την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης που θα επικυρώνει τη Συμφωνία θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", προκειμένου να εισέλθει η "Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία" ως μέτοχος πλειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", κατόπιν αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.", ύψους 5.000.000 ευρώ. 

  Μέσω της επικύρωσης της Συμφωνίας αναμένεται ότι η "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." θα καταστεί βιώσιμη, καθώς μεταξύ άλλων:
  -Θα παρασχεθεί στην "Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε." η  δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας που έχει.

  - Παράλληλα, ο Όμιλος Quest λόγω της υψηλής πιστοληπτικής αξιοπιστίας που διαθέτει, αναμένεται να εξασφαλίσει επιπλέον επαρκές κεφάλαιο κίνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ