Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 10:02

  Βουτιά πωλήσεων για την H&M στην Ελλάδα

  Βουτιά πωλήσεων για την H&M στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Χωρίς φρένο συνεχίσθηκε και το τρίμηνο Δεκεμβρίου του 2020 - Φεβρουαρίου του 2021 η πτώση των πωλήσεων του Σουηδικού ομίλου H&M στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σουηδικός όμιλος χθες 31 Μαρτίου οι πωλήσεις του στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 50% συρρικνούμενες στα 20,51 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης του ομίλου, όταν το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις της είχαν ξεπεράσει τα 42,39 εκατ. ευρώ. 

  Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι την εξεταζόμενη χρονική περίοδο εγκαινιάστηκε η παρουσία του σήματος COS στην εγχώρια αγορά, ενώ τα καταστήματα λειτούργησαν με δυσκολία και αρκετούς περιορισμούς κάποιες ημέρες. 

  Το δίκτυο παραμένει σταθερό, στα 35 καταστήματα καθώς το νέο κατάστημα θα λειτουργήσει στο Golden Hall μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο.

  Για το σύνολο του 2021 ο Σουηδικός όμιλος σχεδιάζει να κλείσει 350 καταστήματα και να ανοίξει 100. Τον Μάρτιο η εικόνα είναι καλύτερη σε επίπεδο ομίλου, μετά από πτώση 21% στο α’ τρίμηνο, με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση κατά 55% σε τοπικά νομίσματα την περίοδο 1 - 28 Μαρτίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020. 

  Σε ότι αφορά τις διαδικτυακές πωλήσεις του Σουηδικού ομίλου σημείωσαν αύξηση 57% σε τοπικά νομίσματα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ