Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 08:49

  Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda και Shire

  Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda και Shire
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων με παρουσία σε 80 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως καθίσταται η Takeda με την εξαγορά της Shire.

  Στο πλαίσιο της ανωτέρω εξαγοράς, που πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο τo 2019, ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα οι διαδικασίες ενοποίησης των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda (Takeda Ελλάς ΑΕ) και Shire (Shire Ελλάς ΑΕ και Baxalta ΜΕΠΕ), με κύριο γνώμονα να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των συναφών συνεργειών και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών τους προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

  Όπως ανακοινώθηκε, η εν λόγω ενοποίηση υλοποιήθηκε μέσω συγχώνευσης των ανωτέρω τριών νομικών οντοτήτων και ειδικότερα διά απορροφήσεως από την εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ των εταιρειών SHIRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ και BAXALTA ΕΛΛΑΣ.

  Η συγχώνευση στην Ελλάδα συντελέστηκε επίσημα σήμερα, 1η Απριλίου 2021. Κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία συντέλεσης της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ ΑΕ υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν να υφίστανται.

  Η Takeda είναι μία βίο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως και με έδρα την Ιαπωνία, έχοντας ως βάση σταθερές αξίες και προσανατολισμό στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

  Οι προσπάθειές της Takeda, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για έρευνα και ανάπτυξη επικεντρώνονται σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: την ογκολογία, τη γαστρεντερολογία, τη νευρολογία και τις σπάνιες νόσους, καθώς και σε επενδύσεις που στοχεύουν στα παράγωγα αίματος και στα εμβόλια.

  Η Takeda δεσμεύεται να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών αναπτύσσοντας υψηλής καινοτομίας φάρμακα που διατίθενται σε περίπου 80 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως. Παραμένει προσηλωμένη στις βασικές της αξίες: ακεραιότητα, αμεροληψία, εντιμότητα και επιμονή, θέτοντας πάντα τους ασθενείς στο επίκεντρο της προσπάθειάς της. Προσβλέπει να προσφέρει καλύτερη υγεία και ένα πιο λαμπρό μέλλον στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ