Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 13:09

  "Εξελισσόμαστε ως το 'Σπίτι' συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης"

  "Εξελισσόμαστε ως το 'Σπίτι' συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το CEO Clubs Greece ήρθε να καλύψει ένα κενό στο ελληνικό επιχειρείν, αναφέρει η κα Γεωργία Καρτσάνη Ιδρυτής και Πρόεδρος του Club. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκμεταλλεύτηκαν την επιβράδυνση δραστηριοτήτων που επέβαλε η πανδημία πέρσι και προχωρήσαν σε αναθεώρηση του σκοπού και της στρατηγικής του CEO Clubs Greece, δημιουργώντας ένα νέο στρατηγικό αφήγημα που θέλουν να αποτελέσει την εξελικτική δύναμη του οργανισμού. 


  - Κα. Καρτσάνη, μετά από τα γεγονότα του τελευταίου έτους και τις πρόσφατες εξελίξεις, κυριαρχεί η εντύπωση ότι βρισκόμαστε, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, στο κατώφλι μίας νέας εποχής. Ισχύει το ίδιο και για το CEO Clubs Greece;

  Πράγματι, το CEO Clubs Greece βρίσκεται και αυτό στα πρόθυρα ενός νέου κύκλου στην πορεία εξέλιξής του, γεγονός όχι τυχαίο αλλά άρρηκτα συνδεδεμένο με τις θεμελιώδεις αξίες του οργανισμού, το όραμα, και την οργανική παρουσία του στην Ελληνική αγορά. 

  Με την ίδρυσή του το 2009, το CEO Clubs Greece ήρθε να καλύψει ένα κενό στο Ελληνικό επιχειρείν, συνδυάζοντας μοναδικά την εξωστρέφεια που προϋποθέτει η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης με την αποκλειστικότητα και την εμπιστευτικότητα που εξασφαλίζει η περιορισμένη και αυστηρά επιλεκτική πρόσβαση. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής και επιχειρηματικής ύφεσης που χαρακτήρισε την προηγούμενη δεκαετία, το CEO Clubs Greece αναδείχθηκε σε αυτό που περιέγραψαν τα ίδια τα μέλη του ως "μία πνευματική και συναισθηματική κιβωτό", παρέχοντας την υποστήριξη, το κουράγιο και τη συλλογική έμπνευση που αποζητούσαν τα στελέχη για να οραματιστούν, να επιδιώξουν και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τους οργανισμούς τους. Ενθαρρύνοντας, δηλαδή, την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων, προκλήσεων και ευκαιριών, το CEO Clubs Greece κατάφερε να προβάλλει την ουσιαστική έννοια της ηγεσίας ως ικανότητα του "ηγείσθαι εκ των έσω". Όταν οι περισσότεροι οργανισμοί εστίαζαν σε οικονομικούς και επιχειρηματικούς δείκτες, το Club ανέδειξε τις ψυχικές δεξιότητες του ηγείσθαι, εστιάζοντας στο μοναδικό στοιχείο που ήταν υπό τον έλεγχό μας και αποτελούσε τον πυρήνα της δύναμής μας: δηλαδή, σε εμάς τους ίδιους.

  Τώρα που η παγκόσμια και η ελληνική οικονομία βιώνουν έναν από τους δραματικότερους μετασχηματισμούς των τελευταίων 100 χρόνων, το CEO Clubs Greece δεν θα μπορούσε παρά να αναλάβει εκ νέου ηγετική θέση και, επαναπροσδιορίζοντας το όραμα, τις δράσεις, ακόμα και την εικόνα του, να σταθεί στο πλευρό των επικεφαλής των επιχειρήσεων, αρωγός και συν-εμπνευστής στις αλλαγές που οραματίζονται.

  - Πριν μιλήσουμε αναλυτικότερα για τις αλλαγές αυτές και το όραμα του CEO Clubs Greece για το μέλλον, ας ρίξουμε μία τελευταία ματιά στο παρελθόν. Ποια στιγμή από την μέχρι τώρα πορεία του Club θα σας μείνει αξέχαστη;

  Το Gala της επετείου των 10 χρόνων δραστηριότητά μας στην ελληνική αγορά. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής τον Δεκέμβριο του 2019, και απετέλεσε μία μοναδική βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας, μαζί με όλα μας τα μέλη, θυμηθήκαμε και γιορτάσαμε τις εμπειρίες, τις εκδηλώσεις, και τις επιτυχίες που μοιραστήκαμε τα προηγούμενα 10 χρόνια. Την ίδια βραδιά έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μας βιβλίου με τίτλο "10 Χρόνια CEO Clubs Greece: Leading from Ground Zero". Πρόκειται για μία συλλογική (δίγλωσση) αποτύπωση των προκλήσεων και ευκαιριών που αντιμετώπισε το ελληνικό επιχειρείν κατά τη δεκαετία του 2010, όπως αυτές καταγράφονται και παρουσιάζονται μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες των μελών του Club. Στις σελίδες του βιβλίου συνοψίζεται και αποκρυσταλλώνεται ο ουσιαστικός ρόλος που έπαιξε το Club στη στήριξη των μελών του κατά τη διάρκεια της αδυσώπητης αυτής δεκαετίας, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τα στελέχη που με το θάρρος και το έργο τους ανέτρεψαν τις αντιλήψεις μας για το τι είναι ρεαλιστικό, υπερβαίνοντας τα όρια του εφικτού και δίνοντας με τη στάση τους μηνύματα σθένους, υπομονής, επιμονής, και αξιών. Ένοιωσα υπερήφανη τόσο για το Club και τον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησε τον σκοπό του, πάντα με οδηγό τις αξίες που είναι έμφυτες στην ίδια μας την υπόσταση, όσο και για τα μέλη μας – την ψυχή του Club– και το παράδειγμα δύναμης, εμπιστοσύνης, και αλληλεγγύης που έδωσαν σε Ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

  - Γυρίζοντας ξανά το βλέμμα μας στο μέλλον: τί αλλαγές προβλέπετε στον Ελληνικό επιχειρηματικό χώρο, ιδιαίτερα ως απόηχο των προκλήσεων που δημιούργησε ή ανέδειξε η κρίση της πρόσφατης πανδημίας;

  Η πανδημία έθεσε αναμφισβήτητα σε δοκιμασία τις οικονομικές και ψυχολογικές αντοχές όλων μας, σε προσωπικό, εταιρικό, κοινωνικό, και πολιτικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, απετέλεσε τον καταλύτη που επιτάχυνε ήδη επωαζόμενες αλλαγές, μετατρέποντάς τες από θεωρητικούς σχεδιασμούς επί χάρτου σε άμεση ανάγκη και απαίτηση της εποχής. Οι νέες τεχνολογικές, οικονομικές, και πολιτισμικές δυναμικές που προέκυψαν τον προηγούμενο χρόνο οδηγούν σε γρήγορο επαναπροσδιορισμό σκοπών και στρατηγικών των ατόμων, των εταιρειών, και του κράτους, ώστε σύσσωμοι να ανταποκριθούμε επιτυχώς στη δραστική αλλαγή της επιχειρησιακής και επιχειρηματικής νοοτροπίας που προέκυψε. 

  Έτσι, με βάση αυτά που αφουγκραζόμαστε ήδη από την αγορά, έμφαση αναμένεται να δοθεί στον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των επιχειρήσεων, στη δημιουργία ευέλικτων και ευκίνητων δομών λειτουργίας, καθώς και στην κατάρτιση νέων, μακρόπνοων στρατηγικών βασιζόμενων στην καινοτομία και τη, λεγόμενη, ανατρεπτική ηγεσία. Ένα είναι σίγουρο: το μέλλον της υγιούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δεν θα στηριχθεί στην προέκταση αυτών που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλά σε μία καινοτόμο εξελικτική πορεία, ευθυγραμμισμένη με τις αναθεωρημένες νοοτροπίες, συστήματα, και οράματα του μέλλοντος. 

  - Σε αυτόν τον κυκεώνα αλλαγών, κάποιες από τις οποίες ήδη διαδραματίζονται και άλλες αναμένονται, ποια η θέση του CEO Clubs Greece; 

  Μαζί με τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου εκμεταλλευτήκαμε την επιβράδυνση δραστηριοτήτων που επέβαλε η πανδημία πέρσι και προχωρήσαμε σε αναθεώρηση του σκοπού μας και της στρατηγικής μας ώστε να μπορούμε στη νέα εποχή που ξημερώνει να ανταποκριθούμε στις αναδυόμενες ανάγκες, τόσο των μελών μας όσο και του ευρύτερου οικοσυστήματος που επηρεάζουμε και μας επηρεάζει. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα νέο στρατηγικό αφήγημα που θέλουμε να αποτελέσει την εξελικτική δύναμη του οργανισμού μας και την έμπνευση για συν-δημιουργία με τα μέλη μας. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίσαμε το λογότυπό μας και γενικά την εταιρική ταυτότητα του Club μας έτσι ώστε να εναρμονίζεται με τη νέα εποχή και την ευρύτερη στρατηγική μας. Συγκεκριμένα, υπόσχεση και δέσμευσή μας για τη νέα δεκαετία είναι να εξελιχθούμε ως το "Σπίτι" συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης που εξασφαλίζει την βελτίωση της ζωής των μελών του και δίνει τη "σφραγίδα" του στην ανάπτυξη ηγεσίας της νέας εποχής. Με αυτό το όνειρο ξεκινάμε το συναρπαστικό ταξίδι της νέας δεκαετίας! 

  Σχετικά με το CEO Clubs: 

  Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs Int’l, ενός από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15,000 μέλη. Μετά από 11 χρόνια δράσης, το CEO Clubs Greeceαναγνωρίζεται πλέον ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEOs and Επιχειρηματιών στη χώρα μας– μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής – και απαριθμεί 150 μέλη, των οποίων το σύνολο του τζίρου των επιχειρήσεων ανέρχεται στο 4% του ΑΕΠ της χώρας. 

  Σκοπός του CEO Clubs Greece είναι η αέναη αναβάθμιση της ζωής των μελών του και η ενίσχυση της επιρροής τους στο υγειές επιχειρείν. Μέσα από σειρά forums και circles που διοργανώνει, το Club καλλιεργεί τη γνώση και την ουσιαστική δικτύωση, προάγοντας την εξωστρέφεια και εμπνέοντας τα μέλη του προς την επανεξέταση, αναθεώρηση, και συν-δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις ομάδες τους, τους οργανισμούς τους, και την κοινωνία γενικότερα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το CEO Clubs Greece να αποτελεί σήμερα τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών εκείνων που διαρκώς επιδιώκουν την βελτίωση και την αριστεία μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ