Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 14:25

  Polygreen: Νέα είσοδος στην αγορά της κυκλικής οικονομίας

  Polygreen: Νέα είσοδος στην αγορά της κυκλικής οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Την έναρξη της δραστηριοποίησης της Polygreen, η οποία επικεντρώνεται στις αγορές των περιβαλλοντικών υπηρεσιών και των λύσεων κυκλικής οικονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής και Ceo της εταιρείας Θανάσης Πολυχρονόπουλος. Η Polygreen είναι ένας οργανισμός που με αφετηρία την Ελλάδα κάνει πράξη το ρητό μηδέν άγαν στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας που μεταφράζεται τίποτε δεν είναι περιττό όλα αξιοποιούνται, ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος, προσθέτοντας ότι η Polygreen δραστηριοποιείται στους τομείς της αξιοποίησης των αποβλήτων, της ανακύκλωσης και της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. 

  Στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται, η αξιοποίηση ευκαιριών με την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων που επιταχύνουν την κυκλική οικονομία, η δημιουργία οικολογικής συνείδησης στις κοινότητες και η εκπαίδευση των πολιτών στην κυκλική οικονομία μέσω της τέχνης. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο κυκλικής επιχειρηματικής αριστείας και ανάδειξης ταλέντου, ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο η δραστηριότητα της εταιρείας αφορά κυρίως στο εξωτερικό, όπου υπάρχει παρουσία σε χώρες όπως η Κύπρος, η Αλβανία, η Β. Μακεδονία, η Σερβία, το Ντουμπάι, το Ομάν, ο Μαυρίκιος ενώ σύντομα ανοίγουν γραφεία στη Σαουδική Αραβία.

  Στο πλαίσιο του launch της εταιρείας, εξάλλου, ο κ. Πολυχρονόπουλος ανακοίνωσε την συνεργασία της Polygreen με την εταιρεία Bee'ah, για τη δημιουργία του κοινού σχήματος EVO Green. Η νέα κοινοπραξία των δύο εταιρειών θα διεκδικήσει έργα waste management, κυκλικής οικονομίας και περιβαλλοντικής αποκατάστασης με αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής. 

  Σε ό,τι αφορά τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας για το 2021, το επενδυτικό πλάνο της Polygreen ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει έργα υποδομής στη Μέση Ανατολή, επενδύσεις απόκτησης ακινήτων και επέκταση των δραστηριοτήτων στη ναυτιλία. Συγκεκριμένα εκτός από το άνοιγμα γραφείων στην Σ. Αραβία, προβλέπεται η ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας, η αγορά ειδικών πλοίων για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και η δημιουργία εργοστασιακής μονάδας για παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από επεξεργασμένα απόβλητα. Το εργοστάσιο που θα δημιουργηθεί στη Σάρτζα, θα αξιοποιεί ενεργειακά απόβλητα και συγκεκριμένα θα υποδέχεται οργανικά απόβλητα, που έχουν ενεργειακή αξία και μετά από επεξεργασία θα σχηματίζεται ενεργειακό καύσιμο που θα αξιοποιείται από εργοστάσια τσιμέντου. Επίσης εξετάζεται η δημιουργία εναλλακτικών πρώτων υλών από ανόργανα απόβλητα που επίσης θα τυγχάνουν ειδικής επεξεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polygreen στην κατεύθυνση της ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων, θα μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει στον τομέα αυτό η εταιρεία Polyeco που ανήκει στην οικογένεια Πολυχρονόπουλου (η Polygreen είναι εταιρεία που δημιουργήθηκε και ανήκει στον κ. Θανάση Πολυχρονόπουλο).

  Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών για το 2020 έφτασε τα 60 εκατ. ευρώ ενώ για το 2021 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. 

  Τέλος αναφορικά με την ελληνική αγορά η Polygreen φιλοδοξεί να επικεντρωθεί στην ανακύκλωση ειδικών ρευμάτων αποβλήτων, δραστηριότητα που αναπτύσσει μέσω του κέντρου έρευνας της εταιρείας. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες συνεργασίες της εταιρείας. Αντίθετα η Polygreen δε σκοπεύει να συμμετάσχει σε έργα ΣΔΙΤ αξιοποίησης απορριμμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ