Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 07:36

  Έκλεισε το deal της Vantage Towers Greece – 288 εκατ. στη μητρική της Wind

  Έκλεισε το deal της Vantage Towers Greece – 288 εκατ. στη μητρική της Wind
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 38% της Vantage Towers Greece που κατείχε η μητρική της Wind Hellas, Crystal Almond ανακοίνωσε χθες η Vantage Towers εταιρεία που ιδρύθηκε από τον όμιλο της Vodafone για τη διαχείριση της παθητικής υποδομής, δηλαδή των "πύργων” που φιλοξενούν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

  Η συναλλαγή έγινε με βάση τα όσα προβλεπόταν στη συμφωνία ίδρυση της Vantage Towers Greece από την Vodafone Greece και της Wind Hellas.

  Κατά την ίδρυση της εταιρείας η Vodafone ήλεγχε το 62% το οποίο μεταβιβάστηκε στην Wantage Towers και η Crystal Almond to 38%. Μετά τη σύσταση της εταιρείας η Crystal Almond έλαβε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

  H Vodafone και στη συνέχεια η Vantage Towers είχε δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την αγορά του 38% της Crystal Almond έναντι 288 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προέβλεπε πως με την εισαγωγή της Vantage Towers σε χρηματιστηριακή αγορά η Crystal Almond θα αγόραζε μετοχές αξίας 100 εκατ. ευρώ στην τιμή του IPO και στη συνέχεια θα ενεργοποιούταν το call option για το 38% της ελληνικής θυγατρικής.

  Η μετοχή της Vantage Towers ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στις 18 Μαρτίου και μια εβδομάδα αργότερα, χθες 25 Μαρτίου, ανακοινώθηκε και η αγορά του 38% της ελληνικής εταιρείας.

  "Σήμερα ενεργοποιούμε την πλήρη εξαγορά της Vantage Towers Greece, την μεγαλύτερη εταιρεία πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Με σημαντικές δεσμεύσεις από δύο εκ των κορυφαίων παρόχων κινητής, η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές”, σχολίασε ο Vivek Badrinath, διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers.

  Έσοδα 126 εκατ. ευρώ

  Η Vantage Towers Greece ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Δεκέμβριο, με μια "προίκα” περίπου 5.000 πύργων κεραιών (macro-sites) από τις δύο εταιρείες.  Η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Vantage Towers, μετά από την Γερμανία και την Ισπανία. Ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά περισσότερους από 45,4 χιλιάδες σταθμούς βάσης σε όλη την Ευρώπη.

  Οι Vodafone Ελλάδας και Wind Hellas έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν σε μια νέα πολυετή συμφωνία με τη Vantage Towers Greece (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών - "MSA") αρχικής διάρκειας 8 ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας 8 ετών η κάθε μία. Έτσι η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρείες.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ