Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 16:42

  Γιατί ο Όμιλος Olympia επενδύει σε ένα ελληνικό scale-up

  Γιατί ο Όμιλος Olympia επενδύει σε ένα ελληνικό scale-up
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδύσεις σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής και των μεγάλων ομίλων στην Ελλάδα. Ένας βασικός λόγος είναι ότι οι επενδυτές επιζητούν τη διαφορετική προσέγγιση που προσφέρουν ορισμένα startups, αλλά και το γεγονός ότι εντοπίζουν "κενά" στην αγορά και επιδιώκουν να τα καλύψουν. Κενά που υπάρχουν και σε άλλες αγορές εκτός συνόρων, δημιουργώντας έτσι επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης.

  Με έμφαση στην καινοτομία, ο Όμιλος Olympia αποτελεί από τους πρωτοπόρους και στον τομέα αυτό, αναλαμβάνοντας τολμηρές επενδυτικές πρωτοβουλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καταγράφοντας μάλιστα εξαιρετικά αποτελέσματα. Αντίστοιχες προσδοκίες υπάρχουν και για την πιο πρόσφατη κίνηση που έκανε ο Όμιλος, συμμετέχοντας ως βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,3 εκατ. ευρώ του Douleutaras.

  O διευθύνων σύμβουλος
  του Ομίλου Olympia,
  Ρόμπυ Μπουρλά

  Η συγκεκριμένη scale-up λειτουργεί μία ιδιαίτερα πετυχημένη πλατφόρμα online αναζήτησης τεχνιτών για το σπίτι. Η επόμενη κίνησή της περιλαμβάνει την επέκταση ως "EasyHero" εκτός ελληνικών συνόρων, στην οποία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά ο Όμιλος Olympia με την επένδυση που πραγματοποιεί.

  Η επένδυση δεν είναι η πρώτη που κάνει ο Όμιλος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρόμπυ Μπουρλά να σημειώνει ότι η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε εταιρείες με πολλά περιθώρια ανάπτυξης (scale-ups), οι οποίες χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργικότητα και πάθος για τον πελάτη τους. Αξίες οι οποίες αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο και της κουλτούρας του Ομίλου.

  Ένα άλλο στοιχείο που αναζητά η Olympia είναι οι δυνατές ομάδες και στην περίπτωση του Douleutaras θεωρείται πως έχει βρει μία εξαιρετική περίπτωση. Η ομάδα του Douleutaras, με επικεφαλής τον Ανδρέα Γραμμάτη, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει μία υπηρεσία η οποία κάλυψε ένα βασικό πρόβλημα καθημερινότητας των καταναλωτών, που σχετίζεται με την αναζήτηση του κατάλληλου τεχνίτη για εργασίες στην κατοικία.

  test

  Σε πέντε μόλις χρόνια λειτουργίας, ο Douleutaras κατόρθωσε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, μέσω της πλατφόρμας.  Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

  Ένα σημείο που αξίζει να επισημανθεί είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας που κάνει η πλατφόρμα του Douleutaras. Αυτό αφορά τόσο τον προηγμένο αλγόριθμο, με βάση τον οποίο προτείνει σε πραγματικό χρόνο τους διαθέσιμους και αξιόπιστους επαγγελματίες ανά περιοχή, όσο και τον "ψηφιακό βοηθό", που υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ