Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 07:45

  Donkey Hotels: Η επένδυση στη Σαντορίνη και τα επόμενα βήματα

  'Αντέχουν' ακόμη οι τιμές για εξοχικές κατοικίες στις Κυκλάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Πραγματοποιείται σήμερα η γενική συνέλευση της Donkey Hotels, της νέας εταιρείας που προέκυψε από τη συγχώνευση δια απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels από την Αθήναιον ΑΕ (Intercontinental) που ανήκουν στην οικογένεια Ιωάννου. 

  Το μοναδικό θέμα της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, είναι η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Donkey Hotels A.E. 

  Η διοίκηση θα εστιάσει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη νέων μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος και η Πάρος, όπως λένε οι πληροφορίες.

  Συνολικά, η νέα αλυσίδα αναμένεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της και να διαχειρίζεται 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022.

  Η απόφαση για την δημιουργία της νέας αλυσίδας είχε παρθεί προ της κρίσης της πανδημίας, η οποία αντιμετωπίστηκε ως ευκαιρία ανάπτυξης και περαιτέρω εξέλιξης των επιχειρηματικών πλάνων. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως η αλυσίδα προχωρά στη δημιουργίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη δυναμικότητας 121 δωματίων (50% εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες), η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία του χρόνου την άνοιξη.

  Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης είναι μια επένδυση που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ,  σύμφωνα με την αλυσίδα. Θα διαθέτει κεντρική πισίνα 1.000τμ και 62 ιδιωτικές πισίνες, σε συνδυασμό με το σπα 1.100τμ., 2 εστιατόρια και 3 bar και με συνεδριακούς χώρους.

   Η εταιρεία έχει κάνει χρήση των εργαλείων ενίσχυσης και ρευστότητας που έχει προσφέρει το ελληνικό δημόσιο, και σε συνδυασμό και με τραπεζικό δανεισμό έχει εξασφαλιστεί το 2021, ευελπιστώντας σε σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς από τον Απρίλιο και μετά. 

  Παράλληλα, ενώ έχουν υλοποιηθεί ενέργειες για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, την τόνωση της ρευστότητας και τη βελτιστοποίηση των ψηφιακών υποδομών και διαδικασιών.  Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη του 2019, η ενοποιημένη εταιρεία είχε έσοδα 38,3εκατ. και EBITDA 7,3 εκατ. – στόχος είναι τα μεγέθη αυτά να έχουν εξελιχθεί σε έσοδα και EBITDA της τάξεως των 50εκατ. και 15εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2024.

  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ