Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Μαρ-2021 08:57

  Αιτήσεις στεγαστικών δανείων με ένα "κλικ" από την Prosperty

  Αιτήσεις στεγαστικών δανείων με ένα "κλικ" από την Prosperty
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Νέες υπηρεσίες που αφορούν στην online αίτηση χρηματοδότησης για την αγορά ή ανακαίνιση ακινήτου εντάσσει από τον Απρίλιο, το marketplace ακινήτων της νεοφυούς εταιρείας Prosperty.

  Πέρα από την αναλυτική παρουσίαση ακινήτων, τον νομικό και τεχνικό  έλεγχο, την online διαπραγμάτευση χωρίς μεσάζοντες και σειρά άλλων υπηρεσιών, μέσω της πλατφόρμας θα δίνεται πλέον η δυνατότητα άμεσης υποβολής ψηφιακής αίτησης για στεγαστικό δάνειο αγοράς ή χρηματοδότησης ανακαίνισης ακινήτου. 

  Εκτός από τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών της, η πλατφόρμα που ουσιαστικά βγήκε στον "αέρα" τον Ιούλιο του 2020, πλέον συνεργάζεται με την πλειοψηφία των θεσμικών επενδυτών, των τραπεζών και των NPL/REO servicers αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων που βγαίνουν στην αγορά μέσω πλειστηριασμών και συναινετικής πώλησης (short-sales) το προσεχές διάστημα.  

  Στους λίγους μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας της Prosperty, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 50 ολοκληρωμένες συναλλαγές ακινήτων, ενώ ακόμη 50 βρίσκονται σήμερα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, γεγονός που υποδεικνύει τη μείωση του χρόνου διαπραγμάτευσης και τελικού συμβολαίου αγοράς (η οποία συνήθως απαιτεί 8-12 μήνες) ή ενοικίασης ακινήτου. Έως σήμερα στην πλατφόρμα έχουν ανατεθεί 1.200 ακίνητα, συνολικής αξίας άνω των 600 εκατ.ευρώ, ενώ η πλατφόρμα εμφανίζει υψηλή επισκεψιμότητα καταγράφοντας 250.000 αναζητήσεις. Πέρα δε από το εγχώριο ενδιαφέρον καταγράφει υψηλή επισκεψιμότητα και από το εξωτερικό, γεγονός που αποδίδεται στη διατήρηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά κατοικίας.

  Υπενθυμίζεται ότι η Prosperty έχει λάβει χρηματοδότηση "σποράς" ύψους 1,1. ευρώ από τα funds Velocity.Partners και Metavallon καθώς και από angel investors, ενώ προετοιμάζει ένα δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης μέσα στο 2021. Πέραν της ελληνικής αγοράς, η ομάδα της Prosperty ήδη σχεδιάζει τη μεταφορά του μοντέλου της στην Κύπρο αλλά και σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης (Τσεχία, Ουγγαρία, κ.α.). 

  Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό start-up Europe, ως μία από τις δέκα πιο ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας για το 2021.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ