Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Μαρ-2021 08:05

  Ποιός απέκτησε την εταιρεία πρώτων υλών αρτοποιίας Credin

  Ποιός απέκτησε την εταιρεία πρώτων υλών αρτοποιίας Credin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:23

  Η "Ακτίνα” απέκτησε την Credin που είχε τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στο τέλος του 2017. Το "deal” έκλεισε το περασμένο Φθινόπωρο με την "Ακτίνα” να προσφέρει 1,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του προς εκποίηση ενεργητικού της Credin, δηλαδή του εργοστασίου της αλλά και κάποιων brands της, μεταξύ των οποίων και αυτό της Morfat.

  Η κατάρρευση της Credin, συμφερόντων της οικογένειας Μπερτζελέτου, που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο Α΄ Υλών Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Food Service από το 1968, επισημοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017 όταν κατέθεσε δήλωση παύσης πληρωμών, τη στιγμή που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματά της.

  Τελικά η εταιρεία δεν πτώχευσε αλλά τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μετά από αίτηση που είχαν καταθέσει το Φθινόπωρο του 2017 οι τράπεζες Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική. Η Credin πριν καταρρεύσει, εμφάνιζε πωλήσεις στα επίπεδα των 16 εκατ. ευρώ.

  Σε ό,τι αφορά τον νέο ιδιοκτήτη, την "Ακτίνα”, που στη χρήση του 2019 εμφάνισε πωλήσεις 13,507 εκατ. ευρώ, το πλάνο επένδυσης της  στην Credin αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 με σταδιακή επαναλειτουργία του εκσυγχρονισμένου εργοστασίου ανά τμήματα.

  Η "Ακτίνα” ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα έχει παρουσία στην κατηγορία σοκολάτας, κουβερτούρας και απομιμήσεων, ενώ διαθέτει πλήρη σειρά πραλινών, σιροπιών παγωτού, ροφημάτων, μιγμάτων ζαχαροπλαστικής, επιδορπίων, κρεμών ζαχαροπλαστικής, φαρσιτούρων, βοηθημάτων ζαχαροπλαστικής και πρώτων υλών. Σήμερα είναι κύριος προμηθευτής ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εργαστηρίων,  ξενοδοχείων, εστιατορίων και χώρων μαζικής εστίασης.

  Τι διευκρινίζει η εταιρεία "Δημ. Θ. Mπερτζελέτος & Αφοι ΑΕ" 

  Σε ανακοίνωσή της προς το Capital.gr η εταιρεία "Δημ. Θ. Mπερτζελέτος & Αφοι ΑΕ", μέτοχος της Κρεντίν Ελλάς ΕΛΛΑΣ ΑΕ, δηλώνει ότι:

  1. Η εταιρία ΑΚΤΙΝΑ ΑΕ αγόρασε μέσω Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού μόνο τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΚΡΕΝΤΙΝ ΑΕ στα Οινόφυτα, και όχι την εταιρία ΚΡΕΝΤΙΝ.

  2. Το σήμα ‘ΚΡΕΝΤΙΝ’ ανήκει στην εταιρία CREDIN ΔΑΝΙΑΣ AS και είναι κατοχυρωμένο παγκοσμίως σε αυτήν.

  Τέλος, διευκρινίζει πως η εταιρεία "Ακτίνα" δεν έχει αποκτήσει ή έχει οποιοδήποτε δικαίωμα επί του σήματος Morfat. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ