Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Μαρ-2021 07:48

  Sync: Το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του Νίκου Δρανδάκη

  Sync: Το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του Νίκου Δρανδάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ήταν τέλη Αυγούστου όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Νίκου Δρανδάκη από τη Beat και στο startup οικοσύστημα όλοι περίμεναν το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα.

  Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα αυτό είναι το Sync, μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας και συγκεκριμένα στις συσκευές που συνδέονται με το σώμα μας και πραγματοποιούν μετρήσεις.

  H Sync είναι μια εταιρεία βιομετρήσεων (biotracking) που βοηθά τον κόσμο να καταλάβει το πως αντιδρά το σώμα του στις καθημερινές του συνήθειες και τον βοηθά να προσαρμόσουν αυτές τις συνήθειες για να βελτιώσει την υγεία του. "Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον καθένα να βελτιώσει τον μεταβολισμό του που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας με εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από Διαβήτη Τύπου 2, παχυσαρκία και άλλα προβλήματα”, γράφει ο κ. Δρανδάκης στο blog του.

  Ειδικότερα, η Sync θα στέλνει στους πελάτες τους ένα μηχανισμό που θα παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) αυτού που το φοράει. Το μηχάνημα αυτό θα στέλνει δεδομένα στην εφαρμογή της Sync που θα έχει εγκαταστήσει ο χρήστης της υπηρεσίας στο κινητό του.

  Καταγράφοντας τις διατροφικές του συνήθειες ο χρήστης της υπηρεσίας θα μπορεί να διαπιστώσει ποιες τροφές και ποτά επηρεάζουν περισσότερο τα επίπεδα σακχάρου του και να διαμορφώσει αντίστοιχα την δίαιτά του.

  "Πρόκειται για κάτι το οποίο δουλεύω τους τελευταίους τέσσερις μήνες και έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου… Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπηρεσία που θα γίνει ανάρπαστη σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία και την ευεξία τους”, σημειώνει ο ίδιος στο προσωπικό του blog.

  Σύντομα η δοκιμαστική λειτουργία

  Όπως αναφέρει ακόμη έχει ξεκινήσει να φτιάχνει την ομάδα της Sync, η οποία αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε λίστα αναμονής, ενώ η εφαρμογή αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο σε κινητά της Apple.

  Ειδικότερα, όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Sync θα λάβουν ένα πακέτο με δύο συσκευές συνεχούς παρακολούθησης των επιπέδων σακχάρου και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή. Ο χρήστης μεταφέρει τα δεδομένα στην εφαρμογή του κινητού, ενώ καταγράφει και τα γεύματά του. Στη συνέχει η εφαρμογή υπολογίζει τις αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου μετά από το κάθε γεύμα και για πόσο καιρό έμειναν υψηλά μέχρι να ενεργοποιηθεί η ινσουλίνη.

  Κ. Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ